Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da je večerašnja pobeda protiv Malage važna zbog samopouzdanja pred završnicu sezone.

„Vratili smo samopouzdanje u ovoj utakmici, pogodili smo 10 trojki, a nije bilo lako ostaviti iza nas ovaj loš period. Zato je ovo važna pobeda“, rekao je Alimpijević novinarima posle utakmice.

Zvezda je sa 80:76 pobedila španski klub u 24. kolu Evrolige.

„Čestitam igračima na ‘fajterskoj’ utakmici, pristupu, koncentraciji tokom svih 40 minuta. Zadovoljan sam pobedom i svim segmentima, osim jednim, a to su njihov skokovi u napadu. Oni nisu upravo iz takvih situscija dolazili do poena, iako smo mi prethodno igrali jako dobru odbranu“, kazao je Alimpijević.

Povezana vest:  SP TURSKA 2010, Angola iznenadila Nemačku, Španija i SAD ubedljive

Trener crveno-belih je dodao da je trijumf timski, kao i da je ostvaren „veliki pomak“ u pristupu i igri.

„Bitna je pobeda i zbog perioda ispred nas. Imamo dve utakmice u ABA ligi, želimo da zadržimo prvo mesto. U ovom periodu iza nas ostali smo ljudi, ostali smo tim. Videli ste od početka da su igrači imali želju i žar za pobedom. Ozbiljni sunovo pomaci, upravo zbog svih onih gluposti“, dodao je.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Radnički bolji od Hemofarma

Upitan da komentariše borbu za četvrtfinale Evrolige, on je kazao da ga raduje što se u martu i dalje priča o tome.

„Ostvariti 10 pobeda u Evroligi je već uspeh. 10 pobeda je ostvario tim koji je krenuo u potpuno novu priču. Treba biti realan, da Makabi, Baskonija i Malaga imaju veće šanse za plasman, ali mi ćemo se boriti dokle imamo minimalne šanse za plasman“, rekao je trener Zvezde.

Povezana vest:  Zvezda: Učinili smo sve, ali očekuje nas kazna

Alimpijević je dodao da se Nemanja Dangubić vraća u trenažni proces i da će biti u ekipi za naredne utskmice.

Zvezdi sledi utakmica sa Igokeom u ABA ligi i potom gostovanje Barseloni u Evroligi.