Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da je zadovoljan večerašnjom pobedom protiv Cibone i reakcijom igrača na nedavni ubedljiv poraz u Evroligi i zahvalio navijačima koji su podržali crveno-bele.

-Pre svega želim da zahvalim ljudima koji su došli u dvoranu večeras. Lepo je videti da imamo podršku bez obzira što je radni dan. U ovakvim momentima nam mnogo znači podrška. U ova pasja vremena, mnogo je teško stati na ovu stranu i kada se laž ponavlja po stotinu puta ne bi li postala istina – rekao je Alimpijević, preneo je sajt Zvezde.

Povezana vest:  Mega pobedila u Železniku i izjednačila na 2:2

Zvezda je u Beogradu pobedila Cibonu sa 107:69 u poslednjem 22. kolu ligaškog dela takmičenja u ABA ligi, tri dana posle ubedljivog poraza od Barselone u Evroligi.

-Probaćemo da energijom i pristupom zadobijemo poverenje navijača jer u nedelju počinje plej-of ABA lige koji je za nas najvažniji u sezoni. Utakmica je u nekim segmentima bila dobra, svidela mi se reakcija koju tim pokazuje u ovakvim situacijama – naveo je Alimpijević.

Povezana vest:  Zvezda se dogovorila sa Slobodom, ukida se kazna FIBA

Zvezdu je predvodio Dilan Enis sa 21 poenom, a pogodio je svih sedam „trojki“.

-Sjajna utakmica za nas, igrali smo veoma dobru utakmicu i odlično reagovali na poraz od Barselone. Sve počinje sa dobrom odbranom i ako se lopta dobro kreće u napadu uvek će neko pogadjati kao što sam ja večeras – rekao je Enis.

Trener Cibone Ante Nazor naveo je da je Zvezda zasluženo prva na tabeli.

Povezana vest:  Šakota: Zasuženo su pobedili, izgubili smo još jednog plejmejkera

-Čestitke Zvezdi, zasluženo su prvi na tabeli. Želim im sreću u narednom delu takmičenja. ;Trebalo je da imamo odgovor na njihovu agresivnu igru. Ovo je realna slika, iako smo mogli mnogo bolje – rekao je Nazor.

Košarkaš Cibone Krešimir Ljubičić pohvalio je beogradski tim.

-Čestitke Zvezdi na pobedi, vidi se da su vodeća ekipa regionalne lige. Nama je sada bitno da se okrenemo domaćem prvenstvu – rekao je Ljubičić.