duda_ivkovic_i_klupaIvković: Zaslužena pobeda našeg tima, Perović: Odličan rezultat

 

Posle pobede nad Turskom i osvojenog turnira „Adidas kup“ u Istanbulu, Dušan Ivković selektor našeg tima zahvalio se turskoj federaciji i Adidasu na organizaciji odličnog turnira:

-Sve ekipe koje su učestvovale su bile veoma dobre što je i sam turnir učinilo kvalitetnim – istakao je Ivković, a potom se osvrnuo na utakmicu:

-Mislim da smo zaslužili pobedu. Igrali smo na visokom nivou i pokazali mogućnosti naših mladih igrača. U prvom poluvremenu smo imali odličan šut, preko 70 odsto, što je veoma visok procenat. Ali, kao i u svakoj utakmici, očekivao sam da će u drugom poluvremenu taj procenta opasti. Osim toga, i turska ekipa je počela da igra presing. Ali, mi nismo izgubili kontrolu nad utakmicom. Iako smo treću četvrtinu izgubili sa osam poena razlike, u četvrtoj smo se vratili u zasluženo pobedili. Nadam se da će igrači posle ovog turnira dobiti na samopouzdanju i da će trenirati još jače. Čestitam im, a naročito kapitenu Krstiću koji se zbog dogovora FIBA i NBA kasnije priključio pripremama, ali igra odlično i sada je zaista bio pravi MVP.

Povezana vest:  Čović: Evroliga je ponudila dobar koncept

Kosta Perović, centar naše reprezentacije, posle utakmice je rekao:

-Veoma sam zadovoljan pobedom iako je ovo tek treća utakmica koju smo odigrali u pripremama za Svetsko prvenstvo. Čestitam saigračima koji su pokazali karakter u trenucima kada nas je Turska rezultatski stizala. Ponosan sam na način kako smo igrali. Ali, ne bi bilo dobro i ne želim da ovu pobedu pogrešno shvatimo. Jer, ima još puno utakmica do Šampionata sveta, a biće ih i na njemu koje treba da dobijemo.

Povezana vest:  Djilas zadovoljan što košarkaška legenda dolazi na čelo KSS