trening_kk_cz_kovilovoKošarkaši Zvezde počeli pripreme, Uvalin umereni optimist

 

Pod dirigentskom palicom novog trenera – Mihaila Uvalina košarkaši Crvene zvezde počeli su pripreme za novu sezonu. Podmlađeni sastav okupio se u Sportskom centru Kovilovo.

Došli su i neki novi klinci. Uroš Nikolić (23, 210) koji igra na poziciji centra košarkašku karijeru započeo u Mega Vizuri, gde je bio pod vođstvom sadašnjeg trenera Crvene zvezde Mihaila Uvalina. Nikolić je prošlu sezonu proveo u Krki iz Novog mesta, sa kojom je osvojio titulu Slovenije.

Povezana vest:  Zvezda zaustavljena, Efes slavio u Pioniru

Igru crveno belih u reketu će takođe pojačati Darko Balaban (21, 210) i Đorđe Majstorović (20, 209). Balaban je karijeru počeo u Novom Sadu a u prošloj sezoni je nastupao za KK Partizan iz Beograda. Majstorović koji je stasao u Crvenoj zvezdi, prošle sezone je igrao za klub Majadahonda iz Španije.

uvalin_trener_kk_czU klub su stigli i Nemanja Arnautović (20, 196) i Nikola Kalinić (19, 202). Arnautović igra na poziciji beka i prošle sezone je nastupao za ekipu podgoričke Budućnosti. Kalinić je mladi krilni igrač koji stiže iz Subotičkog Spartaka i potiče iz sportske porodice,a otac mu je naš proslavljeni stonoteniser Zoran Kalinić.

Povezana vest:  NBA rezultati, sreda 23. decembar

Na spisku su: Nemanja Medović, Lazar Radosavljević, Nemanja Arnautović, Dušan Katnić, Stevan Jelovac, Strahinja Dragićević, Uroš Nikolić, Đorđe Majstorović, Marko Balaban, Nikola Kalinić, Aleksandar Cvetković, Ivan Marinković, Nikola Rondović, Dušan Milošević.

Tokom treninga Uvalin je skenirao ekipu a bio je raspoložen i za davanje izjava predstavnicima medijia koji su došli u Kovilovo.

-Ovaj tim će napredovati iz dana u dan. Rano je govoriti o bilo kakvim rezultatima jednostavno treba da sačekamo da prođe vreme. Ovo je tek prvi košarkaši trening i ovo je novina za nas treba da se upoznamo i krenemo sa radom – rekao je Uvalin.

Povezana vest:  Turnir u NBA 2K16 sa košarkašima Crvene zvezde

PHOTO: ataimages.rs