lopta_u_kosuEP DO 16 GODINA

Nova pobeda Orlića posle produžetka

 

Srbija – Francuska 69:61

 

Muška kadetska reprezentacija savladala je Francusku u drugom kolu Evropskog prvenstva u Baru i na taj način već sada izborila plasman u četvrtfinale. Sledeći rival našeg tima, sreda u 16,30, je selekcija Grčke.

Iako su bolje počeli i veći deo meča bili bolji rival, izabranicima Saše Nikitovića bilo je potrebno dodatnih pet minuta da slome otpor Francuza i dođu do pobede. U 26. minutu naši momci su stigli do 38:30 i činilo se da je na pomolu definitivni slom otpora Francuza. Međutim, do kraja trećeg perioda nismo ubacili niti jedan poen, naš rival je vezao devet i u poslednji period ušao sa pola koša prednosti.

Povezana vest:  EVROLIGA, Sutra tri derbija u Evroligi

U uvodnim minutima četvrtog perioda naši momci su uspeli da uspostave inicijativu, vratili smo prednost, dugo potom je održavali i u poslednjih minut i 50 sekundi ušli sa viškom od četiri poena (55:51). Međutim, usledio je novi košgeterski post, ovog puta on je trajao do samog kraja, što su „trikolori“ iskoristili i izborili produžetak.

U ekstra periodu naši momici su zaigrali mnogo bolje, rano su prelomili meč i utakmicu rutinski priveli kraju.

Povezana vest:  Solnok doveo Lija

Saša Nikitović, selektor našeg tima bio je zadovoljan pobedom, ali ne i igrom njegovih izabranika:

-Pobedila je srećnija, a ne bolja ekipa. Dosadašnji deo Prvenstva smo igrali borbeno i kolektivno, ali ne i sada. Mada, sreća je bila na našoj strani.

Srbija – Francuska 69:61 (15:10, 13:15, 10:14, 17:16, 14:6)

Srbija: Radičević 16, Đorđević 8, Pot 5 (7 sk), Anđušić 4, Micić 3 (6 as), Čvorović, Zorbas, N. Janković 15 (13 sk), Majić 11, Risić 2 (4 sk), M. Janković 2, Milutinov 3 (5 sk).

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Rezultati 3. kola i tabela

Francuska: Pinda, Sene, Racin 14, Mendez 3, Marauks 12, Jaite 16, Inglis 11, Binvignat 4, Dalo 1, Meri, Kasan, Basileu.