lopta_u_kosuAmerički univerzitetski košarkaš postigao 105 koševa u jednoj utakmici

 

Corey Fisher (22), plajmejker američke univerzitetske košarkaške ekipe Villanove, postigao je u jednoj utakmici Njujorške letnje lige 105 koševa.

Univerzitetska ekipa je igrala protiv sastava pod nazivom GymRatsNYC, koju su činili igrači izabrani s letnjih streetball-turnira u New Yorku, i pobedila 138-130.

Fisher, koji u novu sezonu ulazi kao student treće godine, ubacio je, prema rečima očevidaca, 56 koševa na poluvremenu, i 72 nakon treće četvrtine. Za tri je poena gađao fantastičnih 23-28.

Povezana vest:  Održan turnir u 3x3 basketu Red Bull Half Court - tim Novi Sad pobednik basketaškog spektakla na Limanu

-Odlučio je da prebaci granicu od stotinu poena, ali s tolikim brojem šuteva za tricu osetio je umor u rukama, pa se počeo da se probija pod koš. Tek je u poslednjih nekoliko sekundi utakmice  uspeo da stigne do cilja. Ukrao je loptu, pogodio oba slobodna bacanja, a nakon toga i trojku s istekom vremena – izjavio je očevidac Kenneth Stevens.

Povezana vest:  Grobari gađali Delije bakljom i stolicama

Tokom prošle sezone u NCAA ligi, kao student druge godine, Fisher je u proseku ubacivao 13.3 koša po utakmici uz 44 posto uspešnosti šuta za dva, odnosno 34 posto za tri poena.