Aco Petrović: Savest mi je čista

 

aco_petrovic_cz_trener1Bivši trener košarkaškog kluba Crvena zvezda Aco Petrović rekao je da se ne oseća krivim za rezultate ekipe i dodao da nije imao dovoljnu podršku u klubu, preneli su danas mediji. Crvena zvezda i Petrović su u četvrtak sporazumno raskinuli ugovor, posle tri meseca saradnje.

Crveno – beli su u utorak u 14. kolu izgubili na svom terenu od Budućnosti sa 77:88, i doživeli osmi poraz u NLB ligi. Zvezda zauzima osmo mesto na tabeli regionalnog takmičenja sa šest pobeda.

-Ne osećam se ni najmanje krivim, pogotovo što u NLB ligi nisam dobio ciljeve. Niko osim mene nije hteo da uhvati ‘vruć krompir’. Napravio sam neku hemiju, postavio sistem igre u onoj meri u kojoj mi je vreme dozvolilo. Uradili smo mnogo toga dobrog, ostalo je još 12 kola, može mnogo da se uradi – rekao je Petrović.

Povezana vest:  Čović: Opravdaćemo odluku ULEB-a

-Dogovor je da se sporazumno raziđemo. Došao sam u Zvezdu iz trećeg pokušaja i to u veoma delikatnom trenutku. Znao sam čega se prihvatam, očekivao sam veće poverenje i razumevanje, kao i finansijsku podršku. Da se to dogodilo, rezultat bi sigurno bio bolji. Tri meseca je malo – dodao je on.

Kapiten Zvezde Tadija Dragićević i Marko Kešelj su početkom nedelje podneli zahtev arbitražnoj komisiji Košarkaškog saveza Srbije za raskid ugovora sa klubom zbog neisplaćenih zarada.

Povezana vest:  KK Partizan kažnjen sa 15.000 evra

Petrović, bivši trener FMP-a i Hemofarma smatra da nije zaslužio otkaz i da su na rezultate značajno uticale povrede igrača i loša finansijska situacija.

-Radio sam najbolje što sam mogao, savest mi je čista. Čak ni taj smanjeni budžet nije ispoštovan, neki igračci su od marta dobili samo jednu platu, a nosioci su igre. Imali smo problema i sa povredama što je moralo da se odrazi na učinak. Kao čovek koji voli Zvezdu ovo nisam zaslužio – zaključio je on.

Povezana vest:  Zvezda: Čekamo odgovor Radonjića do 30. juna

Navijači Zvezde su u utorak posle poraza zatražili Petrovićevu ostavku, a iskusni strener smatra da su pristalice crveno-belih morale više da ga podrže i tako pomognu klubu.

-Žao mi je navijača. Ipak, mogli su mnogo više da me podrže pozitivnom energijom. U Srbiji sam bio smenjivan u FMP-u i Hemofarmu, a prebacio sam plan. Ni sada nismo zakazali, ciljevi nisu ni postojali – dodao je Petrović.

Mediji spekulišu da su najozbiljniji kandidati za novog trenera Zvezde bivši igrač crveno-belih Aleksandar Trifunović, bivši strateg FMP-a i Bosne Vlada Vukoičić, kao i Igor Kokoškov, koji se nalazi u stručnom štabu NBA ligaša Finiksa.