ScottiePippenNBA
Pipen i Malone novi stanovnici Kuće slavnih
Košarkaška Kuća slavnih u Springfildu ponovno je dobila nadogradnju, odnosno, nove stanovnike koji će odsad pa nadalje biti „besmrtni“ u njoj.
Olimpijska reprezentacija SAD-a iz Barcelone 1992. godine dobila je status novog člana Kuće slavnih. Prvi i jedini pravi Dream Team i gotovo sigurno najbolja ekipa koja se ikada okupila u istoriji ovog sporta tog je leta osvojila zlatnu medalju u Barceloni.
Dvojac tog Dream Teama je u petak osetio i pojedinačnu veliku nagradu, krunu svojih uspešnih karijera. U Kuću slavnih su ušli Skoti Pipen, legendarni košarkaš Chicago Bullsa, te Karl Malone, nekadašnja zvezda Utah Jazza.
Svakog novog člana Kuće uvodi jedan od njenih stanovnika. Kako u Pipenovom slučaju i dolikuje, tu mu je čast ukazao najbolji svih vremena i njegov dugogodišnji saigrač, Majkl Džordan.
-Majkl Džordan je svojom košarkom dotaknuo milione i milione ljudi, ali možete da mislite kakva je osećanja ostavio na meni – rekao je Pipen koji je jedini uz Džordana osvojio svih šest NBA naslova Bullsa u toku devedesetih godina.
Nažalost, takvo nešto nije mogao da osetiti Karl Malone koji je sa Džnom Stoktonom činio također veličanstveni duet NBA lige. Oni su u Salt Lake Cityju ostali bez prstena, ali Malone nije ostao bez ulaska u Kuću slavnih. Tamo ga je uveo V ilis Rid
-Tu sam zbog svoje majke, ona ja zaslužna za najviše toga. Hvala i svim ljudima u Utah Jazzu, trenuci s njima su bili nešto posebno – kroz suze je govorio s pozornice Karl Malone.
Osim njih u Kuću slavnih su još primljeni košarkašica Sintija Kuper, trener Bob Harlej i vlasnik LA Lakersa Džeri Bus.
Povezana vest:  Solnok za Vukov jubilej