Vujošević zadovoljan utakmicom

 

dusko_vujosevic_trener_parPosle pobede Partizana nad FMP – om, prvi strateg crno belih Duško Vujošević rekao je da je zadovoljan igrom i rezultatom, a naročito pobedom jer je stavljena tačka na sjajnu godinu.

Na konferenciji Vujošević je rekao:

-FMP ima dobru ekipu, dosta mladih talentovanih igrača, neke od njih bi voleo da vidim u Partizanu. Ali, jači smo za klasu. Međutim, sport interesantnim čini to što jači nikada nema garanciju da će da dobije ako se ne angažuje maksimalno. Kada igramo sa FMP-om mi imamo veće šanse, nikakve sudije tu ne odlučuju. Nije lako igrati i dobiti dve utakmice u tri dana. Posebno ne protiv FMP-a. Umor se akumulirao, ali pokazali smo da imamo karakter i da idemo preko umora. I pojedinačno i kao tim. Mi imamo kvalitet više, jer smo igrajući Evroligu stekli novo iskustvo.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Litvanija u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Španiji

Vujošević je istakao da ga posebno raduje što je „Pionir“ bio pun:

-Ljudi su primetili da oslobadjamo veliku energiju, radost i lepotu, pa žele da učestvuju u tome. Na taj način obavezuju i nas da se maksimalno borimo. Posebno mi je drago što je dvorana bila puna u trenutku kada se vodi hajka protiv sporta i kada se svakom ko je navijač stavlja negativan predznak. Ako hoćete da uništite sport, onda uništite spoznore i navijače. Sponzori su već gotovi, mi smo primili jednu platu. Ali, nađe se i poneki koji je raspoložen da svoje pare uloži u nas. Posebno se zahvaljujem Srećku Atanackoviću i njegovoj firmi E – smart, koji nam je platio čarter do Splita, kada smo išli na utakmicu u Široki. Jer, JAT nije bio u mogućnosti da nam da čarter do Mostara.

Povezana vest:  EVROLIGA, Nova pobeda Barselone, Panatinaikos slavio u produžetku

Trener crno belih iskoristo je priliku da osudi vređanje na utakmicama, ali i sve one koji ne misle dobro sportu:

-Pozivati da se sportu oduzmu sponzori, da se isprazne hale… Možda je motiv da se sponzori daju nekim medijskim kućama. Zbog jedne loše stvari ušlo se u histeriju. Naravno, mi smo protiv svakog ponašanja koje izlazi iz okvira, ali od toga praviti paradu?! Zato mi je važno što je u ovom trenutku dvorana bila puna.

Povezana vest:  NBA VESTI, Karmelo Entoni otišao u Nju Jork Nikse

Vujošević je “besedu” završio priznanjem da će pauza koja predstoji odgovarati njegovom timu:

-Odmorićemo se, pojačati treninge i bićemo spremni za utakmicu sa Lijetuvosom. Sigurno će i dvorana biti puna, nadam se da će navijači biti pametni – rekao je Vujošević na kraju.