klupa_kosarkasaAKROPOLIS KUP
Srbija neočekivano poražena od Kanade
Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je večeras od Kanade sa 58:62 (14:10, 13:24, 27:34, 20:6) u drugom kolu Akropolis kupa u Atini.
Muška seniorska reprezenatacija doživela je prvi poraz u kontrolnim utakmicama tokom priprema za Svetsko prvenstvo u Turskoj. Izabranici Dušana Ivkovića su u drugom kolu Akropolis kupa izgubili od Kanade (58:62). Sledeći meč naši momci igraju protiv domaćina, Grčke, u četvrtak od 20,45 časova.
Od samog starta meča bila je prisutna velika nervoza na obe strane i već u uvodim minutima moglo je da se nasluti da će meč biti na malo poena. U igri u kojoj su odbrane bile jača strana i u kojoj je bilo dosta promašaja na obe strane, bolje se snašao naš tim.
Međutim, već posle prvog malog odmora stvari su počele da se menjaju. Kanada je preuzela kontorlu nad igrom, ubrzo i napravila totalni preokret. Iako su naši momci u trećem periodu sasvim ispustili konce igre iz svojih ruku, u poslednjem kvartalu su ipak uspeli da se trgnu.
U poslednjoj četvrtini Raduljica i Veličković su povukli naš tim, a 25 sekundi pre kraja Marković je trojkom smanjio zaostatak na samo četiri poena (58:62). Na žalost, to je bilo sve. Vremena za prekret nije bilo.
Na ovom meču nisu igrali kapiten Nenad Krstić i Nemanja Bjelica.
Srbija je u prvom kolu Akropolis kupa pobedila Sloveniju, a protivik u poslednjem meču, sutra od 20.45, biće joj domaćin turnira Grčka.
„Orlovi“ će se po završetku takmičenja vratiti u Beograd, gde će u nedelju igrati sa Kinom poslednju kontrolnu utakmicu pred Svetsko prvenstvo u Turskoj.
Srbija će na Mundobasketu igrati u Kajzeriju u Grupi A, a protivnici će joj biiti Argentina, Nemačka, Australija, Angola i Jordan.
Kanada – Srbija 62:58 (10:14, 24:13, 22:11, 6:20)
Kanada: Anderson 6, Kepkat, Bel 3, Baknor, Braun 22, Famutimi, Oliniki 1, Dornekamp 2, Sejkr 3, Šepard 12, Kendal 8, Entoni 5.
Srbija: Kešelj 8, Tepić, Milosavljević 2, Paunić 4, Teodosić 2, Marković 10, Savanović 4, Raduljica 8, Rašić, Perović 6, Veličković 9, Mačvan 5.
Povezana vest:  Zvezda vratila brejk, Kalinić ponovo čovek odluke