milos_teodosic_olimpijakosAKROPOLIS KUP VIDEO

Duel Grčke i Srbije prekinut zbog tuče igrača!

 

Nažalost u Atini viđeno „više od igre“, pored košarke viđene su i borilačke veština. Zbog opšte tuče na terenu prekinut poslednji meč Akropolis kupa između Srbije i Grčke. Meč je prekinut dva minuta pre kraja pri rezultatu 74:73 za Grke. U finišu treće četvrtine isključen selektor Ivković. Tuču su započeli raspravom Teodosić i Focis. U raspravu su se umešali gotovo svi igrači oba nacionalna tima a prednjačio je centar Grčke Sofoklis Skorcijanitis koga niko nije mogao da zaustavi. Centar Srbije Nenad Krstić, u želji da okonča sukob I zaustavi centra Grčke stolicom je udario Janisa Burusisa.

Povezana vest:  Zvezda u Evroligi, Partizan ni u kvalifikacijama

Tradicionalni, 23. „Akropolis kup“ u Atini završen je na najgori nečin – prekidom. Prvo su u klinč ušli Teodosić i Focis, „pridružili“ su im se Kešelj i Carcaris i to je bio samo uvod u haos na terenu. Domaćin je uoči prekida vodio 74:73.

Nesuglasica je bilo i pre tuče. Selektor Srbije Dušan Ivković isključen u finišu treće četvrtine posle rasprave sa sudijama. Igra je bila u drugom planu, baš kao i rezultat, koji je tokom celog meča bio na rezultatskoj klackalici. Nijedan rival nije mogao da se odlepi.

Povezana vest:  Partizan dobio derbi i preuzeo treće mesto na tabeli JL

„Orlovi“ su se oporavili od iznenađujućeg, i do sada jedinog poraza tokom priprema, od Kanade dan ranije (58:62) i zaigrali na krilima Miloša Teodosića (17 poena) i Nenada Krstića (16 poena).

U prvom meču poslednjeg dana „Akropolis kupa“ Slovenija je lako savladala Kanadu 86:71.

Reprezentativci Srbije vraćaju se u Beograd posle turnira u Istanbulu, Mariboru i Atini gde će u nedelju, u Areni, imati generalnu probu pred Svetsko prvenstvo, protiv Kine.

Povezana vest:  Španija u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Grčka – Srbija 74:73 (24:23, 17:19, 13:16, 20:15)

GRČKA: Zizis 10, Spanulis 17, Kalates 5, Focis 7, Printezis 2, Perperoglu, Carcaris 5, Dijamantidis 6, Vujukas, Skorcanidis 18.

SRBIJA: Tepić 9, Teodosić 17, Paunić 4, Bjelica, Marković, Savanović 8, Raduljica 2, Krstić 16, Perović 2, Veličković 4, Kešelj 8, Rašić 3.

SNIMAK TUČE MOŽETE POGLEDATI – OVDE