nenad_krstic_kosAKROPOLIS KUP, INCIDENT

Krstić: Žao mi je zbog tuče, valjda neće biti kazne

 

Košarkaški reprezentativac Srbije Nenad Krstić rekao je danas da mu je žao zbog tuče sa igračima Grčke i izrazio nadu da ga FIBA neće kazniti zbog tog incidenta. Krstić je zbog sinoćnje tuče sa košarkašima Grčke na prijateljskoj utakmici morao da ostane u Atini i da izjavu tužiocu. Ostali reprezentativci Srbije danas su doputovali u Beograd.

-To je ružno, ali se dešava u sportu. Neke ranije odluke unele su nervozu u utakmicu. Došlo je do nepotrebnog sukoba. Nikad nije lepo videti to na terenu, a kamoli protiv Grčke, gde igraju mnogi naši igrači. Teško je reći ko je kriv, izvukao sam najdeblji kraj. Pre pola sata sam izašao iz pritvora, sve je u najboljem redu – rekao je Krstić.

Povezana vest:  Božo Djumić najmanje dva meseca van terena

Igrači su se potukli u završnici utakmice Akropolj kupa, pri vođstvu Grčke od 74:73. Prvo su se sukobili Miloš Teodosić i Antonis Focis, a potom je došlo do opšte tuče igrača.

Krstić se najpre sukobio sa Sofoklisom Skorcijantisom, a potom je stolicom u glavu pogodio Janisa Burusisa, koji nije ni bio u protokolu za utkamicu, ali je ušao u teren.

-Pokušao sam da se izvinim Burusisu posle utakmice, jer nisam hteo nikoga da pogodim. Uradio sam to u afektu, ali sam se branio. Pokušaću opet da se izvinim Burusisu, to sam rekao i tužiocu u Atini – kazao je on.

Povezana vest:  Počinje "Akropolis kup", Srbija na startu protiv Slovenije

-Sve je bilo u redu dok sam razgovarao sa grčkim vlastima. Naravno da poštujem zakon – dodao je Krstić.

Kapiten reprezentacije Srbije ocenio je da bi FIBA mogla da kazni sve učesnike tuče. U Turskoj 28. avgusta počinje Svetsko prvenstvo u košarci.

-Ne znam kakva su pravila, nadam se da neću biti kažnjen, ali ništa nije u mojim rukama. Napravljena je glupost, nadam se da će da nam progledaju kroz prste. Grčki igrači su počeli tuču, nije bilo redara, a i navijači su ušli na teren. Uostalom, Burusis je bio u civilu. Ako će mene da kazne, moraće i druge – zaključio je Krstić, koji bi večeras trebalo da se vrati u Beograd.

Povezana vest:  Partizan u ponedeljak počinje pripreme

Pored Krstića u Atini je i ministarka omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić-Marković.

-Najvažnije je da je Nenad dobro. Tretman koji je imao kod grčkih vlasti nije bio nasilan. Priveli su ga u kancelariju, nije bio u zatvoru. Zajedničkom akcijom sa grčkim vlastima minimizirali smo ovaj događaj – kazala je Samardžić-Marković.

Ministarka je rekla i da je Krstić dao izjavu javnom tužiocu, ali da nije bilo potrebe da ide kod sudije.

-Nama je u interesu da ovaj dogđaj ne poprimi velike razmere. Osuđujem svako nasilje, ali možda je bilo i propusta u obezbeđenju. Nadamo se da neće biti ni kazni – navela je Snežana Samardžić Marković.