dragan_kapicic_predsednik_KSSKapičić: Odluka o incidentu na meču u Atini – 25. avgusta

 

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) doneće u sredu, 25. avgusta, odluku o incidentu koji se dogodio na meču Akropolis kupa u Atini, izjavio je danas predsednik Košarkaškog Saveza Srbije Dragan Kapičić.

Košarkaški savez Srbije ima obavezu da do 24. avgusta podnese izveštaj o incidentu kada je izbila opšta tuča na meču između košarkaša Srbije i Grčke, rekao je Kapičić u izjavi za RTV B-92.

Povezana vest:  NLB LIGA, Budućnost na završnom turniru Jadranske lige

-Vrh FIBA neće diskutovati o tom slučaju pre izveštaja – rekao je Kapičić i naglasio da do validne odluke sve informacije o navodnom kažnjavanju naših igrača ne treba „uzimati zdravo za gotovo.

Meč poslednjeg, 3. kola Akropolis kupa u Atini, između najboljih košarkaša Grčke i Srbije, prekinut je pre dve dana zbog tuče koja je izbila nekoliko minuta pred kraj, pri vođstvu domaćina 74:73.

Povezana vest:  EVROLIGA, Armani bez dvojice najboljih protiv Partizana!?

Incident je počeo sukobom Teodosića i Focisa, a potom i ostalih igrača obe reprezentacije, pa je došlo do opšte tuče koja je kulminirala kada je kapiten Nenad Krstić stolicom pogodio Borusisa.

Nervoze je bilo i pre tuče, a selektor Srbije Dušan Ivković, posle rasprave sa sudijama, isključen je pred kraj treće četvrtine meča.