MILENKO_TEPIC_SRB_NEMSP TURSKA 2010

Srbija ubedljiva protiv Jordana

 

SP TURSKA 2010

Srbija ubedljiva protiv Jordana

 

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Kajzeriju selekciju Jordana sa 112:69 (33:20, 24:17, 26:19, 29:21) u trećem kolu Grupe A na Svetskom prvenstvu. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Duško Savanović i Marko Kešelj, koji su postigli po 21 poen, dok je Kosta Perović dao 20. Jordan je predvodio Osama Dagles sa 19 poena.

Povezana vest:  PLEJ OF, FINALE, Rezultat u drugom planu, Vujošević zadovoljan

Srbija sada ima dve pobede i poraz i blizu je plasmana u drugu fazu. Jordan ima tri poraza. Sutra je slobodan dan na šampionatu, a Srbija u sredu igra protiv Australije.

Srbija je bila jača za prvog plejmejkera Miloša Teodosića, koji se vratio posle dva meča suspenzije. On je utakmicu završio sa sedam poena i sedam asistencija i pokrenuo je ekipu u prvom poluvremenu do ubedljivije razlike.

Povezana vest:  Košarkaši Zvezde ubedljivi protiv Budućnosti

U sledećoj utakmici zaigraće i Nenad Krstić, pošto je odslužio tri meča suspenzije, tako da će Srbija biti kompletna u poslednja dva kola. Perović je imao još jednu odličnu partiju i sigurnom igrom je u početku podigao sigurnost ekipe posle poraza od Nemačke u nedelju. U drugom poluvremenu zablistali su Savanović i Kešelj.

Srbija je imala odličan šut. Preko 70 odsto za dva i više od 50 odsto za tri poena. „Orlovi“ su kao i u prve dve utakmice igrali sve vreme u istom ritmu i nisu imali veće padove. Posle utakmice sa Australijom, Srbiju čeka lider grupe Argentina.

Povezana vest:  Rusi prvi polufinalisti košarkaškog turnira