milos teodosic srb rusSP TURSKA 2010

Srbija pobedila Australiju, plasirala se u osminu finala

 

Košarkaška reprezentacija  plasirala se danas u osminu finala Svetskog prvenstva u Turskoj, pošto je pobedila Australiju sa 94:79 (16:12, 27:25, 26:24, 25:18) u četvrtom kolu Grupe A.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi utakmice u Kajzeriju bili su Miloš Teodosić sa 19 i Novica Veličković sa 18 poena. Australiju su predvodili Bred Njuli sa 13 i Patrik Mils sa 12 poena.
Srbija će sutra sa Argentinom odlučivati o prvom mestu u grupi.
Srbija sada ima tri pobede i poraz, dok je Australija izgubila dve utakmice u četiri kola. Argentina je neporažena i kasnije danas će igrati sa Jordanom u četvrtom kolu. Poslednji meč „kengura“ je protiv Angole.
Srbija je danas došla do ubedljive pobede pošto je Nemanja Bjelica pogodio trojku u poslednjim sekundama utakmice.
Iako je razlika bila velika, a Srbija vodila 38 i po minuta, „orlovi“ su morali da se trude da dođu do pobede, pošto su Australijanci sve vreme igrali agresivno i kontrama tražili preokret.
U tim se vratio kapiten Nenad Krstić i meč je završio sa 14 poena i dva skoka.
Ekipu su pokrenuli Teodosić i Veličković u prvoj četvrtini, kada je Srbija preuzela vođstvo, koje nije ispuštala do kraja meča. Svaki put kada bi ekipa evropskog vicešampiona stekla dvocifrenu razliku, Australijanci su uspevali da postignu poene kojima su „ostajali u životu“.
Najuzbudljivije bilo je u poslednjoj četvrtini, kada je Australija uspela da trojkom Metjua Andersona priđe na tri poena zaostatka, 81:78, i to posle faula u napadu Veličkovića.
Zahuktale „kengure“ zaustavio je Miloš Teodosić trojkom, a onda i sa dva pogođena penala. Nakon toga je napad Australije presekao Aleksandar Rašić, a Veličković iskoristio napad, čime je napravljena mini-serija od 7:0 za mirnu završnicu.
Bivši centar Partizana i reprezentativac Australije Aleksandar Marić završio je utakmicu sa 10 poena i tri skoka.

Povezana vest:  Nova pobeda crveno-belih