dusan_ivkovic_treningSP TURSKA 2010

Ivković: Moramo da učimo od Argentine

 

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković ocenio je da je večerašnja utakmica između njegovog tima i Argentine bio verovatno najbolji meč do sada u grupi.

-Ovo je verovatno najbolja utakmica u grupi. Oba tima su pokazala karakter. Argentina nas je svemu naučila u poslednjih 10 godina – kako da se bude borac, pre svega. Moramo da učimo od njih“, rekao je Ivković novinarima posle pobede Srbije od 84:82.

-Završili smo prvu fazu, sada idemo u Istanbul. Moramo da budemo praktični. Timovi koji su prvu fazu igrali tamo imaju veliku prednost. Mi letimo, a moramo da se odmorimo i spremimo. Čestitam svojim igračima i želim sve najbolje Argentini – rekao je Ivković.

Povezana vest:  SP TURSKA 2010, Kapiten Irana propušta SP zbog povrede

Najbolji strelac u timu Srbije večeras, Dušan Savanović, rekao je da su svi jako srećni zbog pobede, koja im mnogo znači.

-Veoma smo srećni zbog pobede nad ovakvim timom, jednim od najboljih na svetu. Srećni smo ne zbog same pobede već zbog toga što ona pokazuje da možemo njih da dobijemo, a što znači da možemo svakog da dobijemo – rekao je Savanović.

Povezana vest:  KUP RADIVOJA KORAĆA 2011, Za prestiž FMP dočekuje Partizan

Selektor Argentine Serhio Ernandes bio je oduševljen utakmicom posle meča, a o oba tima je pričao u superlativima.

-Publika je imala priliku da gleda velike timove, sjajnu košarku I dve reprezentacije koje su među najboljima u svetu. Imamo sjajne igrače, i jedni i drugi, a tu su i karakteri pravih ličnosti. Ali, pre svega, nijedan tim ne voli da gubi“, rekao je Ernandes.

-Čuo sam da se priča da su i Argentina i Srbija želeli da izgube zbog više odmora. Videlo se u igri da svi žele da pobede, danju ili noću, bilo kad, protiv bilo koga. Bila je ovo demonstracija karaktera i mentaliteta. Ponosan sam na svoj tim, ali i na srpski, jer je sve proteklo u fer-pleju – rekao je Ernandes.

Povezana vest:  Radonjić: Gostovanje Olimpijakosu nagrada, hoćemo pobedu

Plejmejker Pablo Priđoni rekao je da njegov tim mora pozitivno da gleda na ovaj poraz.

-Bila je ovo teška utakmica, oba tima su htela da pobede. Moramo na pozitivan način da gledamo ovo, da se više odmorimo. Bićemo jači za Fabrisija Oberta u osmini finala za pet dana. Moramo da budemo pozitivni – rekao je Priđoni.