srbija_reprezentacijaSP TURSKA 2010

 

Košarkaši Srbije: Neka sledeći mečevi budu izvesniji

 

Košarkaški reprezentativci Srbije rekli su da su veoma srećni zbog pobede nad Hrvatskom od 73:72 u osmini finala Svetskog prvenstva, ali su ocenili da su pitanje pobednika morali da reše mnogo pre poslednjeg minuta.

Pobedonosni poen sekundu pre kraja utakmice postigao je Aleksandar Rašić sa linije za slobodna bacanja.

Povezana vest:  NBA VESTI, Boston i Dalas poveli 2-0, Orlando izjednačio, Stojaković ubacio ukupno 21 koš za pobedu Maveriksa

-Za ovakve mečeve potrebna su mirna ruka i glava. Drago mi je što smo pobedili, a očekivali smo ovako težak meč. U većem delu utakmice nismo se snašli protiv njihovog ‘pik end rola’, ali smo na kraju ipak uspeli. Važno je i što smo pobedili u prvom meču u eliminacionoj fazi takmičenja. Predstoji nam odmor i da sačekamo sledećeg rivala – rekao je Rašić posle utakmice.

Povezana vest:  SP TURSKA 2010, Otpao i Raduljica, Srbija prva dva meča sa 10 igrača

Kapiten Srbije Nenad Krstić pohvalio je Rašića za igru u završnici meča.

-Bila bi šteta da smo izgubili, pogotovo jer smo igrali protiv Hrvatske. Veoma mi je drago, a Rašić je bio fenomenalan na kraju. Ipak, nadam se da će naše naredne utakmice biti izvesnije – našalio se Krstić.

Centar Srbije dodao je da je ekipa znala kakva je utakmica očekuje.

Povezana vest:  Radonjić: Ovo su utakmice od kojih zavisi egzistencija kluba

-Znali smo da je naša prednost ispod koša, ali u drugom poluvremenu su počeli da nas udvajaju. Zbog toga sam pokušao da razigram saigrače. Moramo što pre da zaboravimo ovaj meč i da vidimo sa kim ćemo igrati sledeću utakmicu – kazao je Krstić.

Protivnik Srbije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva biće bolji iz utakmice Grčka-Španija koja se igra od 20 sati.