turska_reprezentacijaSP TURSKA 2010

 

Turci pregazili Francuze

 

Repreyentacija Turske, domaćin Svetskog prvenstva u košarci, bez problema je u drugom današnjem meču osmine finala u Istanbulu pobedila Francusku 95:77 (43:28).

Francuzi su imali samo jedno vođstvo tokom utakmice, 8:7 posle pet minuta igre. Ali, već do kraja prve četvrtine su domaći košarkaši, uz pomoć oko 15.000 gledalaca, zagospodarili parketom, na poluvremenu su imali 13 koševa prednosti, koju su u trećoj četvrtini još više povećali, sve do najvećih +27 u tom delu igre, bilo je 58:31 u 25. minutu. U poslednjoj četvrtini je Turska u jednom trenutku imala i 28 koševa prednosti.

Povezana vest:  Savović: Galatasaraj je odličan, ali "pada" u Pioniru

Turci su imali pet osvojenih lopti više i pet izgubljenih manje, ali, najveća je razlika ipak bila u šutu. Domaćin je iz igre gađao odličnih 63,6% (35:55), a Francuzi tačno 50% (25:50).

Kod Turske su najbolji bili Turkoglu s 20 koševa (trojke 4:7), 4 skoka i tri asitencije, te Guler sa 17 poena. Diav je predvodio Francuze s 21 košem, 5 skokova i četiri asistencije.

Povezana vest:  Kraj sezone, Zvezda ostaje Evroligi, Partizan u Evrokupu

Turska će u četvrtfinalu u sredu igrati protiv Slovenije, a istoga dana će za polufinale igrati Španija i Srbija. U ponedeljak će utakmice osmine finala odigrati SAD i Angola, te Rusija i Novi Zeland, a u utorak Litvnija i Kina, te Argentina i Brazil.