duda_ivkovic_i_klupaSP TURSKA 2010

Ivković: Mirnom igrom protiv Turske u polufinalu SP

 

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je danas da njegova ekipa mora mirno da uđe u utakmicu protiv Turske, u polufinalu Svetskog prvenstva i ocenio da bi prvo poluvreme tog meča moglo da bude odlučujuće. Reprezentacija Srbije u subotu od 20.30 u Istanbulu igra polufinalnu utakmicu Svetskog prvenstva protiv domaćina Turske.

-U utakmicu moramo da uđemo smireno, da ne ulazimo u greške i da ne budemo brzopleti. Mislim da će utakmica, verovatno, da se rešava u prvom poluvremenu. Ako izdržimo veliki pritisak u prvom delu meča, siguran sam da su šanse u drugom poluvremenu izjednačene – rekao je Ivković novinarima u Istanbulu.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Egipat želi da se što bolje predstavi u susretu sa Srbijom

Srbija je do polufinala stigla pobedom nad svetskim šampionom Španijom 92:89, dok je Turska pobedila Sloveniju sa 95:68.

-Imali smo kvalitetan trening na kojem je trebalo da se uradi oporavak od onako teške utakmice protiv Španije i manje-više neprospavane noći iz mnogo razloga. Tu ne mislim na slavlje, koga je bilo – dodao je on.

Ivković je pohvalio rad selektora Turske Bogdana Tanjevića.

-Kada je u pitanju utakmica sa Turskom, iako uvek prvo govorim o igračima, sada ću o treneru. U pitanju je veliki ‘fajter’, moj veliki prijatelj Tanjević koji je uspeo da snagom volje prevaziđe sve krizne situacije i da u šestoj godini svog rada dovede tim do vrhunca forme. Tako gledam poslednje dve utakmice koje su odigrali protiv Francuza i Slovenaca. To je vrhunac forme – ocenio je Ivković.

Povezana vest:  EP 2011, KADETI, Kadeti Srbije bez četvrtfinala na EP

Selektor Srbije istakao je da Turska na turniru ima veliku pomoć publike.

-Napravili su izvrstan spoj publike i igrača, pa su košarkaši uz veliku podršku samleli protivnike. Njihove utakmice traju najviše jedno poluvreme. Tako je bilo i sa Slovencima koji su izuzetno iskusan tim. Turci su uspeli da u prvom poluvremenu imaju realizaciju 73 odsto za tri poena i 71 za dva – rekao je on.

-To će biti veliko iskustvo za nas, mislim da ćemo biti spremni. Svi su trenirali, nastavićemo do kraja da igramo našim stilom – dodao je selektor evropskog vicešampiona.

Povezana vest:  Aleksandar Rašić u Trabzonsporu

Ivković se osvrnuo na odluku organizatora o terminima treninga i rekao da njegov tim mora da se snađe u svim uslovima.

-Termin je već najavljen. Ništa ne zavisi od nas. Logičnije bi bilo da smo trenirali u vreme utakmice. Pogledajte, dobili smo termin u 15.30. Turci sigurno nisu trenirali u ovo vreme. Vidite da nas niko ništa ne pita. Moramo da se snađemo u ovim uslovima – rekao je Ivković.

-Ispalo je da mi treniramo prvi, a oni u terminu utakmice. Moraju i jedan i drugi tim da ‘zakače’ taj termin – dodao je selektor Srbije-