allen-iversonNBA

 

Agent Geri Mur: Ajverson bi mogao karijeru da nastavi u Kini

 

Nekadašnji prvi strelac NBA lige, američki košarkaš Alen Ajverson (35), mogao bi karijeru da nastavi u Kini, potvrdio je njegov privatni agent Geri Mur.

Ajverson je već duže vreme daleko od nekadašnjeg nivoa  razine kada je, igrajući za Filadelfiju, četiri puta bio najbolji strelac NBA lige, a 2001. je proglašen i najkorisnijim igračem (MVP) lige.

Povezana vest:  Promovisane mlade kategorije Košarkaškog saveza Srbije za sezonu 2019/20

Nakon odlaska iz Siksersa igrao je za Denver i Detroit da bi prošlu sezonu započeo u dresu Memfisa. Ali, za Grizliese je odigrao samo tri utakmice nakon čega se vratio u Filadelfiju, ali je već u februaru zbog privatnih problema zamrznuo karijeru.

Sada bi je želeo da nastavi, ali u NBA ligi više nema zainteresovanih klubova iako pripreme počinju za manje od dve nedelje.

Povezana vest:  Uniks pobedio Hapoel za finale kvalifikacionog turnira EL

-Postoji međusobni interes za saradnjom između Ajversona i jednoga kluba u Kini – izjavio je u ponedeljak Mur, ne želeći da imenuje moguću novu ekipu svoga klijenta.

Spomenimo da u Kini, u ekipi Shanxi Zhongyu Brave Dragons, već igra jedna bivša NBA-zvezda, nekadašnji razigravač Minesote, Nju Džersija, Feniksa, Nju Jorka i Bostona Stepon Marburi.