turska_reprezentacijaSvaki turski košarkaš dobio po milion dolara

 

Turski košarkaši koji su osvojili srebrenu medalju na svetskom prvenstvu dobiće po milion i po lira, odnosno po milion dolara.

.Ponosni smo na vas – poručio je članovima nacionalnog tima premijer Turske Redžep Tajip Erdogan, koji je odrešio kesu i bogato nagradio sve košakaše i selektora Bogdana Tanjević, koji su napravi ovaj istorijski uspeh.

Povezana vest:  EVROLIGA, Lo ne igra protiv Makabija

Kako je saopšteno, vlada je odvojila ukupno 28 miliona lira za igrače i članove stručnog štaba. Pored toga, oni će dobiti i određeni broj zlatnika.

U Turskoj je košarka na trenutak sve potisnula u drugi plan, pa čak i rezultat referenduma o ustavnim promenama koje su u nedelju u mnogo čemu predodredile dalju političku sudbinu zemlje. Iako je prvenstvo završeno pre dva dana, „12 divova“ izazivaju oduševljenje gde god da se pojave, oni su nacionalni heroji.

Povezana vest:  Mile Ilić produžio ugovor, Vuk Radivojević novi kapiten

-Hvala vam divovi, vi ste učinili da živimo u snu iz koga još ne želimo da se probudimo – piše današnji visokotiražni „Hurijet “ preko cele strane.

Mediji do neba veličaju i selektora Tanjevića, koji je na trenutak zanemario i lekarske tretmane, samo da bi doveo tim do istorijskog uspeha.

Mi smo igrali i za njega – kažu košarkaši, uz nadu da će Tanjević predvoditi tursku reprezentaciju i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Povezana vest:  Teodosić jedini srpski kandidat za najbolju petorku