ministarka_trim_1Ministarka i delegacija Košarkaškog saveza zajednički rade

 

Ministarka sporta Srbije i čelnici nacionalnog košarkaškog saveza zaključili su posle današnjeg sastanka da se može očekivati da će se „stvoriti uslovi“ u kojima će reprezentativne selekcije moći da se takmiče.

-Ovaj sastanak je postavio temelj za saradnju zasnovanu na razumevanju potreba i mogućnosti obe strane, i za očekivati je da će se stvoriti uslovi u kojima će košarkaške selekcije moći da nastave sa svetlom tradicijom  navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Metalac bolji od MZT-a u Valjevu

U saopštenju ministarstva navodi se da je ministarka Snežana Samardžić Marković inicirala sastanak sa predstavnicima KSS u Palati „Srbija“.

Delegaciju Saveza činili su predsednik Dragan Kapičić, počasni predsednik Borislav Stanković, generalni sekretar Zoran Gavrilović i članovi Upravnog odbora Nebojša Čović i Predrag Danilović.

-U vrlo konstruktivnoj atmosferi razmatrani su problemi sa kojima se susreće KSS, a naročito…teme vezane za funkcionisanje reprezentativnih selekcija…Došlo se do zaključka da su mnogi stavovi…saglasni, što predstavlja čvrstu osnovu za dalju saradnju i zajednički rad na unapređenju srpske košarke – piše u saopštenju.

Povezana vest:  Pobeda košarkaša Radničkog u Litvaniji

Ministarka i članovi saveza bili su u sporu posle završetka Svetskog prvenstva u Turskoj, a spor je izbio oko finansiranja KSS i trošenja sredstava.