Mladenović MVP prvog dela KLS

 

Centar niškog Ergonoma Aleksandar Mladenović najkorisniji je igrač (MVP) Košarkaške lige Srbije (KLS) posle 14 odigranih kola. On ima 279 indeksnih poena, a slede ga bek Novog Sada Miljan Rakić sa 248, plejmejker zrenjaninskog Proletera Vid Žarković i košarkaš Novog Sada Goran Martinić sa po 247. Košarkaš čačanskog Borca Nemanja Prolović sakupio je 245 indeksnih poena.

Povezana vest:  Crno-beli u Moskvi

Prema zvaničnoj staitistici KLS, u prvoj petorci posle 14 kola su plej Žarković, bek Rakić, krilo Dragan Marković (Napredak, Kruševac), krilni centar Rastko Dramićanin (Borac) i centar Mladenović.

Na listi strelaca vodi Mladenović sa 237 poena, ispred Markovića sa 235, beka OKK Beograda Dragana Kruščića sa 231, centra Proletera Filipa Vukosavljevića sa 229 i Prolovića sa 209 postignutih poena.

Povezana vest:  Krapikas: Odlična reakcija moje ekipe

Posle 14. kola na tabeli KLS vodi OKK Beograd sa skorom 11/3, ispred Proletera, Borca i Metaca sa po 10/4, te Vojvodine i Napretka sa po 9/5.

Za finalni turnir Kupa Radivoja Koraća, koji se igra u februaru, plasirali su se OKK Beograd (11/2) i Metalac (10/3), koji su zauzeli prva dva mesta na kraju prvog dela takmičenja i 13 odigranih kola u KLS. Prvenstvo KLS nastavlja se 9. januara utakmicama 15. kola.