Vujošević: Ne treba očekivati pobedu od 22 poena

 

dusko_vujosevic_trener_parTrener Partizana Duško Vujošević rekao je da je optimista pred sutrašnju utakmicu sa Lijetuvosom u Evroligi, ali je rekao da „nije pametno“ očekivati da njegovi košarkaši nadoknade koš razliku iz prvog meča.

-Lijetuvos je ekipa koja poslednjih godina postiže rezultate veće od očekivanih… tako igraju, tako se i ponašaju. Dobra su ekipa… koja odlično trenira. Biće teško sutra, ali ja sam optimista. Kreiranje ambicija, međutim, da ćemo pobediti sa 22 razlike nije pametno – rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Povezana vest:  Mladi košarkaši Srbije poraženi od Litvanije

Lijetuvos je u prvoj utakmici pobedio rezultatom 78:56, tako da bi Partizan morao da pobedi sa 23 poena da bi nadoknadio koš razliku. Obe ekipe imaju po četiri pobede i četiri poraza, tako da sutrašnja utakmica može biti odlučujuća za oba tima.

-Da se danas igra u Litvaniji, sigurno ne bismo izgubili sa 22 razlike, a možda ne bismo izgubili uopšte. To je bio crni dan za sve… Sutra ćemo svi dati sve od sebe, a što se tiče njih, za njih imam samo reči hvale – rekao je Vujošević.

Povezana vest:  EP DEVOJKE, Mlada reprezentacija Srbije osma u Evropi

Iskusni Dušan Kecman rekao je da će poraz iz prvog meča predstavljati dodatni motiv za tim.

-Utakmica je izuzetno važna. Mislim da smo u Litvaniji odigrali svoju najgoru utakmicu, što samo može da nam bude motiv više za sutra. Treba da igramo dobro i koncentrisano. Ići ćemo na pobedu, ali nećemo juriti razliku. Ako se, eventualno, ukaže prilika, probaćemo i to, ali je pobeda najvažnija – rekao je Kecman.

Povezana vest:  Nedović: Razočaran sam, ali ne i iznenađen

Jedini povređeni igrač u timu Partizana je Stefan Sinovec, koji ima upalu skočnog zgloba i pauzira dok se potpuno ne oporavi.

Sve ulaznice za utakmicu su rasprodate, a Partizan je pozvao navijače da što ranije dođu u halu, jer će sve ulaznice biti detaljno pregledane zbog falsifikata koji su se pojavili.

Utakmica u hali Pionir počinje u 20.45.