Tautvidas SabonisTautvidas Sabonis: Posvetiću život košarci

 

Tautvidas Sabonis 18-godišnji je 2.02 metra visoki sin najvećeg litvanskog košarkaša svih vremena Arvidasa Sabonisa (45). I on se opredelio za karijeru profesionalnog igrača.

Predstojeće će sezone popularni Tuti, kako ga svi zovu, sticati iskustvo u drugoligaškoj španskoj ekipi Klinikas Rinkonu, inače filijali španskog prvoligaša Unikahe iz Malage.

Sabonis junior, koji je bio član mladih litavskih selekcija do 16 i 18 godina, te je ovog leta nastupio na Evropskom U18 prvenstvu u Litvaniji, navodno je najtalenovaniji od trojice Sabonisovih sinova, koji su se svi okušali u košarci. Drugi je najstariji sin nekadašnjega slavnog centra Žalgirisa, Reala i Portlanda.

Povezana vest:  Jokić 16 poena, Harden jači za trijumf Hjustona

-Ne znam da li postoji iko ko ne zna za mog oca i ko ne zna da moj otac dolazi iz Litvanije. Naravno da i mene zovu ‘Sabonisov mali’ – izjavio je Tautvidas u razgovoru za Basketconfidencial.com.

-Cilj mi je u sezoni koja dolazi poboljšati se u svim aspektima košarkaške igre. Nameravam upati sve što mi kolege i treneri budu savetovali, te optimalno iskoristiti svaku minutu na parketu koji mi trener ukaže – rekao je on.

Povezana vest:  Džikić čestita Megi, zamera svojima zbog trojki

Na pitanje kako bi sebe samog predstavio stilom igre, mladi je košarkaš odgovorio:

-Kažu da sam pametan u igri, da razumem košarku. Možda sam, naravno relativno govoreći, najsličniji Karlosu Himenezu. Svoj sam život odlučio da posvetim košarci – dodao je perspektivni košarkaš Unikahe otkrivši potom što mu je preporučio slavni otac:

Povezana vest:  Makabi pobedio CSKA za finale završnog turnira Evrolige

-Rekao mi je: ‘Puno radi, dobro jedi i dobro spavaj’.