vlada_jovanovic_KK_PartizanNLB LIGA

 

Jovanović: Nema opravdanja za poraz od Budućnosti

 

Trener Partizana Vlada Jovanović rekao je da mu je žao što je njegova ekipa porazom počela

košarkašku sezonu, ali je istakao da ne postoji pravo opravdanje za izgubljenu utakmicu od Budućnosti u Beogradu.

-Žao mi je što nismo opravdali aplauze koje smo dobili na početku utakmice. Statistika pokazuje da smo promašili 10 slobodnih bacanja, da je (Petar) Božić igrao 30 minuta zbog nedostatka na poziciji plejmejkera, a igrači su neiskusni za takmičarske utakmice – rekao je Jovanović novinarima.

-Ali, ništa od toga ne opravdava ni mene ni ekipu. Nismo planirali da Pera igra 30 minuta. Igračima fali iskustvo. Mnogo mi je žao, ali nećemo pognuti glave, već ćemo okrenuti novi list i verujem da će biti bolje protiv Hemofarma, za koga mislim da će biti jači protivnik -kazao je trener Partizana.

Povezana vest:  NBA klubovi na treningu od 1. maja, osim u Kaliforniji

Šampion Jadranske lige izgubio je 78:79, iako je vodio u prvom poluvremenu, a poražen je pošto je primio koš u poslednjim sekundama, kada je Nikola Otašević pretrčao ceo teren i ušao u reket.

-Moja odluka je bila da se ne pravi faul na 12 sekundi pre kraja. Nismo imali raspoloženog igrača za ‘jedan na jedan’, (Dušan) Kecman je već pokazivao znake umora. Nisam planirao, međutim, da će igrač odmah posle preuzimanja stići do koša. Tada je trebalo da se pravi faul, kada je bilo viđeno da ćemo da primimo koš – objasnio je Jovanović.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Rezultati 11. kola Jadranske lige i tabela

Jedan od uzroka poraza su i brojni promašeni penali. Samo je Jan Veseli promašio sedam šuteva sa linije za slobodna bacanja.

-Nemam racionalno objašnjenje za to. U pripremnom periodu imao je bolje šuteve. Prošle sezone je takođe imao krizu na početku sezone, ali je posle to došlo u normalu – rekao je Vujanović.

Trener Budućnosti Dejan Radonjić rekao je da je njegov tim bio u početku previše impresioniran rivalom, ali da je posle iskoristio i dobar šut i greške rivala.

Povezana vest:  KK Crvena zvezda predstavila dresove za novu sezonu

-Nismo imali normalan početak priprema zbog kvalifikacija za Evroligu, tako da nismo bili sasvim spremni za takmičenje i nismo adekvatno ušli u meč, bili smo previše impresionirani. Vremenom je raslo samopouzdanje, a poslužio nas je izvanredno i šut za tri poena – rekao je Radonjić.

-Ogromna je stvar za nas što smo dobili Partizan, ali svi znamo njihov status i da im fale igrači. Ova dva boda su mnogo vredna, jer znamo da oni više neće gubiti u Pioniru. Nećemo da padamo u euforiju sada, što i nije baš tipično za Crnogorce – rekao je Radonjić.

 

 

PHOTO: ataimages.rs