hemofarm-ekipaNLB REGIONALNA LIGA

U Hemofarmu očekuju još jednu neizvesnu utakmicu

 

U derbiju drugog kola regionalne košarkaške NLB lige u sredu će se u „Pioniru“sastati Partizan i Hemofarm, a na taj duel Vrščani odlaze sa mnogo samopuzdanja nakon startne pobede protiv Cibone.

-Bez obzira na kadrovske promene u Partiznu i na činjenicu da su izgubili u prvom kolu od Budućnosti, crno-beli će sigurno igrati krajnje požrtvovano – rekao je prvotimac Hemofarma Bojan Krstović.

Povezana vest:  Toni Parker igra za Francusku u kvalifikacijama za OI

-Navikli smo da sa Partizanom igramo jake i neizvesne utakmice i spremili smo se za to, a motiv nam svakako neće nedostajati. U izvesnom smislu naša mala prednost je u tom što na utakmicu idemo nakon pobede, a Partizan nas dočekuje nakon poraza i zbog toga je pod većim pritiskom – kaže Krstović.

Za razliku od prošle sezone, obe ekipe su pretrpele dosta izmena. I Partizna i Hemofarm su ostali bez starnih petorki, a narandžasti dres „farmaceuta” Raško Katić je zamenio crno-belim.

Povezana vest:  Đilas i Kleut u FIBA: Protivimo se prijemu Kosova

-Katić odlično poznaje našu igru, a on i Džavai su izvanredan centarski tandem i verovatno ćemo imati mnogo problema pod koševima. Iako mu nedostaje plej, Partizan na toj poziciji ima izvanredne Božića i Klobučara i ne bih se složio da nema kompletnu ekipu – rekao je Krstović.

Centar Hemofarma Džerom Džordan prvi put će igrati u „Pioniru”. Amerikancu je ovo prva sezona u Evropi, ali kaže da veoma dobro zna šta ga očekuje.

Povezana vest:  Delegacija Zvezde u poseti Kuzmiću, sve ide nabolje

-O Partizanu sam čuo mnogo lepih stvari. Znam da su višestruki prvaci Srbije, jedan od kvalitetnijih sastava u Evropi i da su godinama unazad utakmice protiv Hemofarma bile na jednu loptu. Čuo sam i da imaju izvanrednu publiku, ali verujem d+a ćemo uspeti da se nosimo sa tim prisikom – rekao je Džordan.