Fantastična pobeda crno belih za ulazak u Top 16

 

aleksandar_rasic_par_kosKošarkaši Partizana napravili su podvig savladavši Lijetuvos Ritas sa 30 poena razlike, čime su ’crno-beli’ definitivno obezbedili četvrti uzastopni plasman među 16 najboljih ekipa Evrolige.

Kapiten Petar Božić izjavio je da je plasman njegove ekipe u Top 16 fazu Evrolige posledica sistema rada u Partizanu, koji se primenjuje već godinama.

-Ovo je rezultat dugogodišnjeg sistema rada. Jednu utakmicu pre završetka ligaškog dela plasirali smo se u Top 16 i to fantastičnom pobedom. Vođeni smo neverovatnom publikom, fenomenalnom atmosferom na Badnje veče. Igrali smo svih 40 minuta, nismo odustajali i rezultet svega toga je 30 razlike što nas je odvelo u Top 16 – rekao je Božić.

Božić je posebno istakao ulogu Slava Vraneša, koji je na najbolji mogući način nadoknadio izostanak Aleksa Marića koji je u 12. minutu meča morao da napusti igru zbog povrede.

Povezana vest:  Jao Ming operisan, nastavak karijere neizvestan

-Publika nas je fantastično nosila. Marić nam je malo nedostajao tokom utakmice, ali je zato Vraneš odigrao fantastično, bio je dominantan i sigurno da njemu ide velika zasluga za sve što smo uradili. Ipak, ovo je velika pobeda tima, iz maksimalno jake odbrane i kontrole napada. Jako mi je žao što se ovo desilo Mariću – rekao je Božić.

Slavko Vraneš, koji je meč završio sa 13 poena, devet skokova, četiri blokade i sa indeksom uspešnosti od 27, bio je oduševljen pobedom.

-Ovo je fantastično, sjajno… U dosadašnjoj karijeri nisam doživeo ovako nešto. Imao sam i veliku minutažu zbog povrede Marića. Presrećan sam – rekao je Vraneš.

Povezana vest:  Juniori Srbije pobedili Bugarsku za polufinale EP

Jedan od junaka pobede bio je i Aleksandar Rašić koji je u odlučujućim momentima utakmice sačuvao mirnoću i pogodio osam slobodnih bacanja iz osam pokušaja.

-Nisam mnogo razmišljao u tim momentima. Celu utakmicu bio sam u dobrom ritmu, išao me je šut, osećao sam loptu i svi ti pogođeni šutevi bili su posledica toga.

Rašić je istakao da je su za veliku pobedu Partizana najzaslužniji bili vera i strpljenje igrača.

-Bila je ovo fantastična utakmica. Uspeli smo da ostvarimo željeni rezultat, da se plasiramo u Top 16 fazu. Nije bilo nimalo lako pogotovo što se Marić povredio sredinom druge deonice. Međutim, sve to nas nije izbacilo iz ritma. Igrali smo strpljivo svih 40 minuta i u poslednjoj četvrtini uspeli da napravimo razliku koja nas je odvela među 16 najboljih timova Evrope. Presudilo je to što smo imali veru i što smo bili strpljivi – zaključio je Rašić.

Povezana vest:  Jokićeve majstorije ponovo osvojile svet

Aleks Marić je veći deo utakmice proveo na klupi zbog povrede kolena koju je zaradio početkom druge četvrtine i centar Partizana je pohvalio svoje saigrače koji su velikom borbenošću nadoknadili njegovo odsustvo sa parketa.

-To je Partizan. Momci su dali sve od sebe. Svaka im čast. Bacali su se za svaku loptu, uradilio su sve što su mogli da bismo zabeležili ovako ubedljivu pobedu. Atmosfera je bila fantastična, i sve u Pioniru bilo je neverovatno – zaključio je Marić.