Michael-JordanMajkl Džordan o poređenu sebe i Brajanta:On nije ni Top 5 svih vremena

 

U NBA sezoni koja stiže Kobi Brajant tražiti svoj šesti naslov prvaka. Izjednačio bi se tako košarkaš LA Lejkersa s Majklom Džordanom.

Budući da je ovaj dvojac suprotstavljen u debatama mnogih na temu ko je najbolji košarkaš svih vremena oni spremni izabrati Brajanta dobili bi „adut“ više. Ipak, verovatno najveći svih vremena nije u to uveren. Štaviše, Džordan nikako ne dozvoljava da se upoređuje s Brajantom koga ne smatra ni vrednim Top 5 najboljih igrača odbrane svih vremena, a kamoli vrednim poređenja sa sobom.

Povezana vest:  NLB LIGA, Hemofarm pobedio Nimburk, Cedevita bolja od Olimpije

-Uvek će ga se uvrštavati među najbolje kada završi karijeru. Na koje mesto spada među takvima ako gledamo poziciju u igri? Pričamo li o odbrani, rekao bih da se za njega mora naći mesto među desetoricom najboljih – kaže Džordan.

Brajanta te reči nisu uvredile.

-Izjava je tačna. Sigurno sam jedan od desetorice najboljih. Uostalom to može da znači i da sam drugi, prvi ili peti. Također i da sam među hiljadu najboljih. Gledajte, ja znam šta on misli o meni. Mnogo je sjajnih odmbrambenih igrača igralo ovu igru. Lično nikada ne bih mogao da kažem kome koje mesto pripada, budući da bi to mogla da bude omalovažavajuća izjava spram nekog drugoga. Isto tako, ne bih sebe samoga mogao da rangiram.

Povezana vest:  NBA VESTI, Brajant doneo pobedu LA Lejkersima

Inače, Brajanta ne motivira to da bi se sa šest prstena mogao izjednačiti s legendom Čikago Bulsa ili postati četrnaesti igrač s više od pet naslova, već na taj način postati prvi igrač Lejkersa koji je u dresu te ekipe slavio ukupnu pobedu u šest navrata.