DUSAN_KECMAN_DRIBLINGEVROLIGA

Partizan porazom od Žalgirisa počeo Evroligu

 

Košarkaši Partizana porazom su počeli takmičenje u Evroligi, pošto su danas izgubili od Žalgirisa u Kaunasu sa 73:62 (19:17, 24:12, 19:16, 11:17) u prvom kolu Grupe A.

Najefikasniji u poraženom timu bio je Dušan Kecman sa 13 poena. On je bio i jedini igrač Partizana sa dvocifrenim učinkom. Jaka Klobučar postigao je devet, a Petar Božić sedam poena.

Povezana vest:  Radonjić: Nadu niko ne može da nam oduzme

Žalgiris je predvodio Martinas Pocijus sa 17 poena.

Partizan u sledećem kolu dočekuje Himki, a Žalgiris gostuje Makabiju.

Partizan se držao samo u prvoj četvrtini, ali ga je Žalgiris ubrzo posle toga „slomio“ trojkama i brzom igrom.

Litvanska ekipa, koju vodi srpski trener Aco Petrović, stekla je u drugoj četvrtini više od 10 poena prednosti i do kraja utakmice nije dozvolila da pobeda dođe u pitanje.

Videlo se u Kaunasu koliko su crno-beli nov tim i koliko je plejmejker Oliver Lafajet neuigran sa ostatkom tima. Osim toga, američki internacionalac imao je šut iz igre 1/10, a napravio je i nesportsku grešku.

Povezana vest:  EVROLIGA, Rezultati utakmica 10. kola TOP 16 faze Evrolige

Šampion Srbije bio je borben, ali je loše šutirao iz igre. Crno-beli su postigli samo tri trojke iz 17 pokušaja, a imali su i 18 izgubljenih lopti.

Osim toga, Pocijus i Arturas Milaknis bili su raspoloženi iz igre.

Žalgiris je početkom poslednje četvrtine imao i 19 poena prednosti, 64:45, ali je Partizan uspeo samo da ublaži poraz.

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Trifunović: Plasmanom u plej of ispunili cilj

Partizan je u večerašnjem porazu obeležio i nekoliko malih jubileja. Ovo mu je 10. uzastopna sezona u Evroligi. Kapiten Petar Božić odigrao je svoju 100. utakmicu u elitnom evropskom klupskom takmičenju, a Dušan Kecman prešao je večeras granicu od 1.000 poena u Evroligi.