euroleague_basketball_logoEVROLIGA

Valensija u Istanbulu, Montepaski u Viljnusu

 

Najzanimljivija utakmica sutrašnjeg programa drugog kola Evrolige za košarkaše igra se u Istanbulu, gde će domaći Efes Pilsen u meču D grupe dočekati ambicioznu ekipu Valensiju.

Veoma bogati turski klub iz godine u godinu sve više ulaže, angažuju se skupa pojačanja, ali vrhunski rezultati su do sada izostajali.

Novi trener Velimir Perasović nije uspeo da u prvom kolu izbori trijumf u Ljubljani protiv posle dužeg vremena konkurentne Olimpije. „Pivari“ su u „Tivoliju“ neplanirano poraženi nakon dva produžetka, a eventualni novi neuspeh na domaćem terenu značajno bi uzdrmao tim.

Povezana vest:  NBA VESTI, Golden Stejt u polufinalu plej ofa Zapada

Velika uzbuđenja očekuju se i u meču C grupe, u kojoj će Lijetvos Ritas u Viljnusu dočekati italijanski Montepaski. Sutrašnji okršaj rivali dočekuju u potpuno različitom raspoloženju, s obzirom da je domaćin, koji je tokom leta značajno promenio sastav, deklasiran na gostovanju turskom Fenebahčeu, dok je Montepaski rutinski dobio francuski Šole u Sijeni.

U istoj grupi Šole će dočekati Barselonu, a razlika u kvalitetu ubedljivo je nastrani branioca titule.

Povezana vest:  Kosta Perović slobodan igrač

Osim utakmice Partizan – Himki, koja će privući najveću pažnju doamćih ljubitelja košarke, u A grupi snage će odmeriti poljski Prokom i španska Kaha Laboral.

Poljaci više nisu „topovska hrana“ za učesnike najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, pa se baskijski tim ne sme opustiti ukoliko želi da upiše planirana dva boda u borbi za što bolji plasman pred Top 16.

Povezana vest:  Sutjeska i Olimpija naredne sezone u Jadranskoj ligi

U B grupi lepe šanse za trijumf na gostovanjima imaju grčki Olimpijakos, koji se sastaje sa nemačkim Bambergom i italijanska Roma, koja će „na noge“ belgijskoj ekipi Šarlroa.

 

Sreda, 27. oktobar:

Grupa A:

19.45h Prokom – Kaha Laboral

20.45h Partizan mt:s – Himki

Grupa B:

20.00h Bamberg – Olimpijakos

21.00h Šarlroa – Lotomatika

Grupa C:

Lijetuvos Ritas – Montepaski Sijena

Šole – Barselona

Grupa D:

19.15h Efes Pilsen – Valensija