vlada_jovanovicEVROLIGA

 

Jovanović zadovoljan pristupom i igrom u meču sa Himkijem

 

Trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović rekao je da je zadovoljan pobedom nad Himkijem u Evroligi i da je njegova ekipa u večerašnjoj utakmici pružila maksimum.

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu Himki sa 72:68 i ostvarili prvu pobedu u Evroligi ove sezone.

-Čestitao bih mojim igračima koji su utakmici pristupili borbeno i odigrali onako kako treba – sa dobrim pristupom, energijom i emocijama. Ima mnogo igrača koji su neiskusni za ovaj nivo takmičenja, ali su iz sebe izvukli maksimum – rekao je Jovanović na konferenciji za novinare posle utakmice.

Povezana vest:  Radnički silan protiv Cibone, Zvezda poražena od Širokog

-U prvom poluvemenu smo teško igrali bez šuta za tri poena, ali smo skokom u napadu držali ravnotežu. U odbrani nije lako da čuvate jednog, a kamoli svih pet igrača, pa smo se mnogo trudili, a u pojedinim trenucima i grešili. Ali, dali smo maksimum i pobedili – dodao je on.

Na pitanje kako je večeras uspeo da pobedi sebe, Jovanović je rekao da to ne pokušava i istakao da je imao dobrog učitelja u Partizanu, aludirajući na bivšeg trenera crno-belih Duška Vujoševića.

Povezana vest:  Ivković: Pobedili bi da smo bili mudriji u odbrani

-Ne pokušavam da pobedim sebe, već da emociju prenese na igrače. Imao sam jako dobrog učitelja i nije mi teško da zaključim kako se dobija utakmica. Ne mogu da obećam da ćemo narednu pobediti, ali znam kako treba da uđemo u taj meč – rekao je Jovanović.

Trener Himkija Serđo Skariolo rekao je da je veoma razočaran porazom i da je pobednika odlučila bolja igra Partizana u poslednjoj četvrtini.

-Veoma sam razočaran. Igrali smo dobro prvih 30 minuta, ali smo u poslednjoj četvrtini izgubili koncentraciju i nismo igrali timski. Pravili smo greške u odbrani koje nismo pravili u prve tri četvrtine, dok su igrači Partizana nastavili da se bore i nošeni navijačima zasluženo pobedili – rekao je Skariolo.

Povezana vest:  NBA VESTI, I dalje savršeni Lejkersi, Havksi i Hornetsi

-Partizan je bio bolji u četvrtoj četvrtini, a onaj ko je bolji u poslednjoj četvrtini pobedeđuje. Znali smo da treba dobro da čuvamo (Jana) Veselija i (Nejtana) Džavaija. Sa Veselijem smo to uspeli, ali ne i sa centrom crno-belih – dodao je on.