euroleague_basketball_logoEVROLIGA

 

Roma dočekuje Real, Panatinaikos u Ljubljani

 

U sutrašnjim mečevim trećeg kola Evorlige za košarkaše nema izrazitog derbija, a najzanimljiviji okršaji očekuju se u Rimu, Ljubljani i Beogradu.

Roma se posle prva dva kola nalazi na čelu tabele B grupe, ali pravi ispiti tek predstoje za pulene trenera Matea Boniciolija. Sutra u dvorani „Lotomatika“ gostuje madridski Real, koji posleđih sezona mnogo čini da bi se domogao evropskog trona, ali rezultati za sada izostaju.

Povezana vest:  San Antonio izabrao Milutinova u prvoj rundi

Real ima polovičan učinak iz dva kola, a atmosferu u ekipi dodatno je poremetio poraz u španskoj ACB ligi od Alikantea. Trener Etore Mesina, koji je prošle sezone pompezno doveden u Madrid, za sada nije opravdao očekivanja, a mnogi mu zameraju što praktično ne daje šansu reprezentativcu Srbije Novici Veličkoviću.

U redovima drugog velikana evropske kluspke košarke, atinskog Panatinaikosa, atmosfera je mnogo bolja. Tim Žejka Obradovića važi za favorita u meču protiv Olimpije u Ljubljani, iako je slovenački predstavnik makismalnim učinkom iz prva dva kola i dobrim startom u regionalnoj NLB ligi pokazao da ove sezone ima kvalitetan sastav.

Povezana vest:  NBA VESTI, Filadelfija otpustila trenera

Srpski šampion Partizan ugostiće „ponos Izraela“ Makabi iz Tel Aviva, ekipu koju je poršle sezone eliminisao na putu ka završnom turniru u Parizu. Oba rivala su u velikoj meri pormenili sastave u letnjem prelaznom roku, a novi su i treneri – bivši asistenti Duška Vujoševića i Pinija Geršona Vlada Jovanović i David Blat.

Ostale dve utakmice sutrašnjeg programa u elitnom evropskom klupskom takmičenju privcući će daleko manje pažnje. Barselona ne bi trebalo da ima porblema sa turskim Fenerbahčeom na domaćem terenu, a nešto više uzbuđenja očekuje se u Šoleu, gde će istorimeni francuski klub dočekati Lijetvos Ritas.

Povezana vest:  Vujošević: Novak zaslužuje da se borimo za njega