vlado_jovanovic_par_makEVROLIGA

 

Jovanović nezadovoljan igrom protiv Makabija

 

Trener Partizana Vlade Jovanović rekao je posle večerašnjeg poraza od Makabija u Evroligi da nije zadovoljan nijednim segmentom igre svoje ekipe.

-Zaslužena pobeda Makabija, ne mogu da budem zadovoljan nijednim segmentom i nijednim igračem moje ekipe. Od početka nismo imali pristup kakav je bio potreban. Oni su posle prvih 11 poena napravili razliku koju su čuvali do kraja – rekao je Jovanović na konferenciji za novinare posle poraza od Makabija od 54:67.

Povezana vest:  Zvezda vratila brejk, Kalinić ponovo čovek odluke

-Tokom cele utakmice smo bili bez prave organizacije u napadu, nismo uključili u igru naše centre i ova utakmica je pokazala da će uklapanje novih igrača ići mnogo teže nego što sam očekivao – dodao je on.

Na pitanje koliko će čekati da se novi igrači Oliver Lafajet i Džejms Gist uklope u tim, Jovanović je rekao da klub nema alternativu.

-Gist i Lafajet nisu jedini krivci za ovaj poraz, oni su poslednji stigli. Rano je za dublju analizu, očekujem od celog tima bolju igru. Nemamo alternativu, moramo da ih sačekamo da se uklope – rekao je Jovanović.

Povezana vest:  Vujošević: Hoćemo da iskoristimo dobar momenat

blat_makabiTrener Makabija Dejvid Blat rekao je da svaka ekipa mora da odigra dobro protiv Partizana ako želi pobedu u beogradskom Pioniru.

-Da biste ovde pobedili, morate da odigrate specifičnu utakmicu. Bilo nam je izuzetno važno da agresivno počnemo i da odmah onemogućimo da ih povedu navijači sa tribina – rekao je on.

-Sjajan je osećaj igrati pred ovim navijačima, ovde ljudi vole i razumeju košarku, čast mi je da budem u ovakvoj situaciji – dodao je Blat.

Povezana vest:  Košarkaši Zvezde godinu počeli pobedom

Na pitanje kakave su ambicije Makabija u Evroligi, Blat je rekao da je plasman u Top 16 fazu najmanje što njegova ekipa mora da uradi.

-Veoma je izjednačena grupa, nema izrazitih favorita. Izuzetno je važna svaka pobeda u gostima, a sto se ambicija tiče – ‘dupla kruna’ u Izraelu a najmanje što moramo da uradimo je da se plasiramo u Top 16 Evrolige – rekao je Blat.

 

PHOTO: ataimages.rs