nba_novi_logoNBA VESTI

Pobeda Lejkersa, Oklahoma pomaže Kraljevo

 

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa zabeležili su i sedmu uzastopnu pobedu na početku sezone u NBA ligi, pošto su na svom terenu pobedili Portland sa 121:96. Utakmica Oklahoma-Boston imala je humanitarni karakter, pošto je ekipa domaćina sakupila oko 10.000 dolara, koje će uplatiti Crvenom krstu za pomoć zemljotresom pogođenom Kraljevu, rodnom gradu centra Tandera Nenada Krstića.

Oklahoma nije uspela da pobedi, pošto je Boston kontrolisao igru i rezultat. Tander je imao pokušaj preokreta u trećoj četvrtini, ali bezuspešno. Krstić je na terenu proveo 41 minut i završio je meč sa 13 poena i osam skokova. Najefikasniji u poraženom timu bio je Kevin Durent sa 34 poena.

Povezana vest:  Češka izbacila Hrvatsku sa Evrobasketa

Ujednačene veterane Bostona predvodili su Rej Alen sa 19 i Pol Pirs sa 17 poena. Odličnu partiju u pobedi Lejkersa ponovo je pružio Pau Gasol, koji je ostvario četvrti „tripl-dabl“ učinak u NBA karijeri. On je tri statističke kategorije ispunio dvocifrenim učinkom sa 20 poena, 14 skokova i 10 asistencija. Najefikasniji u timu bio je Lamar Odom sa 21 poenom, dok je Kobi Brajant utakmicu završio sa 12 poena.

Ovo je Lejkersima peti put u poslednjih 25 godina da sezonu počinju sa 7:0. Nijedan drugi klub u ligi nije počinjao sa 7:0 više od dva puta. Najefikasniji u Portlandu bio je Andre Miler sa 20 poena. Osim pobede Lejkersa, veče u NBA ligi obeležila je prva pobeda Hjustona u sezoni posle pet poraza. Nju su ostvarili nad Minesotom od 120:94. U tim se vratio Jao Ming i igrao je sa strogim ograničenjem vremena provedenog na parketu dok se oporavlja od povrede.

Povezana vest:  CSKA pobedio Barselonu u meču za treće mesto fajnal fora

Kineski centar je za 17 minuta na parketu postigao 13 poena, uz četiri skoka. Hjuston je do pobede predvodio Luis Skola sa 24 poena i osam skokova.

Minesoti je ovo bio šesti poraz uz samo jednu pobedu. Srpski internacionalac iz Timbervulfsa Darko Miličić igrao je 20 minuta i za to vreme zabeležio je sedam poena i tri skoka. Drugi centar ekipe, crnogorski reprezentativac Nikola Peković je ušao sa klupe i za 22 minuta imao je učinak od 12 poena i 11 skokova.

Povezana vest:  NBA VESTI, Poraz Golden Stejta

Detroit je na svom terenu pobedio Golden Stejt sa 102:97 i tako gostima naneo drugi poraz u sezoni posle četiri pobede. Pistonsi isada imaju učinak 2:5. Vladimir Radmanović igrao je 20 minuta za goste i postigao je sedam poena. U ostalim utakmicama igranim u noći između nedelje i ponedeljka, Filadelfija je pobedila Njujork 106:96, a Feniks je savladao Atlantu 118:114.