Trifunović: Dobra igra važna koliko i prvo mesto u grupi

 

aleksandar_trifunovic_trener_kk_czTrener košarkaša Crvene zvezde Aleksandar Trifunović rekao je danas da očekuje da njegova ekipa na utakmici sa italijanskim Benetonom nastavi da pokazuje napredak u igri i osvoji prvo mesto u Grupi F Evrokupa.

-Nas, pre svega, interesuje način na koji ćemo odigrati sutrašnju utakmicu. Zadovoljan sam kako smo odigrali prve dve utakmice u novoj godini, a očekujem da protiv Benetona ekipa napravi još jedan korak napred u igri – izjavio je Trifunović na konferenciji za novinare u hali Pionir.

Povezana vest:  NBA VESTI, Poraz Minesote

Oba sutrašnja rivala imaju učinak od po četiri pobede i jednog poraza, pa će ekipa koja sutra trijumfuje u drugu fazu Uleb kupa ući kao prvoplasirana iz Grupe F.

-Beneton je ekipa slavne tradicije, koja je dugo godina igrala u Evroligi. Tamo je poniklo mnogo kvalitetnih igrača i trenera, ali trenutno ne zauzimaju mesto u vrhu evropske košarke. U odnosu na naš prvi duel ekipa se promenila, ostali su bez Đentilea i Hukića, a doveli su Riversa i Grenta – naveo je Trifunović.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Pobeda Radničkog, slavlje Zadra u hrvatskom derbiju

On je dodao da su jučerassnji trening, zbog lakših povreda propustili Tadija Dragićević i Marko Kešelj, ali da će biti spremni za utakmicu sa Benetonom.

-U Evropi, pogotovo za nas u ovom trenutku, nema lakih protivnika. Osvojiti prvo mesto u grupi je cilj svake ekipe, pa tako i nas na sutrašnjoj utakmici – zaključio je Trifunović.

Povezana vest:  Barać iz Zadra najkorisniji igrač devetog kola Jadranske lige

Utakmica šestog kola Grupe F između Crvene zvezde i Benetona igra se sutra od 19.30 u hali Pionir.