euroleague_basketball_logoEVROLIGA, GRUPA A

Pačesas: Poštujemo Partizan, ali Prokom mora da pobedi

 

Trener košarkaškog kluba Prokom Tomas Pačesas rekao je danas da izuzetno poštuje ekipu Partizana, ali da će učiniti sve da njegov tim pobedi i ostane u trci za plasman u Top 16 fazu Evrolige.

-Partizan je pravi predstavnik srpske košarke, ima dosta mladih I ambicioznih igrača. Znamo da trenutno traže formu, ali i da mogu da ‘eksplodiraju’ u bilo kom trenutku. Svesni smo da nas očekuje teška utakmica, Partizan je fizički snažna ekipa, ali ćemo učiniti sve da pobedimo i ostanemo u igri – rekao je Pačesas.

Povezana vest:  EVROKUP, Rezultati trećeg kola košarkaškog Evrokupa

Poljski Prokom je u prva tri kola tog takmičenja zabeležio sva tri poraza. Centar Prokoma i nekadašnji košarkaš Partizana Ratko Varda ocenio je da niko ne sme da potceni beogradske crno-bele.

-Možda u ekipi nemaju poznata imena, ali Partizan uvek igra kvalitetnu košarku. Svake sezone je ista priča, niko ih ne uzme za ozbiljno, a onda crno-beli pokažu koliko su opasni. Iako su promenili trenera, zadržali su stil igre. Mi imamo dobar tim, ali moramo to da počnemo da dokazujemo i na terenu – naveo je Varda.

Povezana vest:  Poslednja velika utakmica Dušana Kecmana

Utakmica četvrtog kola Grupe A Evrolige Prokom-Partizan igra se sutra od 20.15 u Gdinji.