vlada_jovanovic_kznJovanović: Stvaramo tim i ne treba nam breme favorita

 

Trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović rekao je danas da ne smatra da su crno-beli favorite u utakmici protiv Crvene zvezde u Jadranskoj ligi, jer je njegovaekipa tek u procesu stvaranja.

-Ne bih svojim igračima da stavljam to breme na leđa, jer smo mi, kao i Crvene zvezda, mlada ekipa koja je u stvaranju. U svakom meču, nebitno da li je derbi, može dosta da se dobije ili izgubi – rekao je Jovanović na konferenciji za novinare u hali Pionir.

Jovanović je naveo da Crvena zvezda ima kvalitetan tim uprkos činjenici da je u dosadašnjem toku Jadranske lige zabeležila jednu pobedu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Golden Stejt opet bolji od Hjustona

-U derbiju nikada nema favorita i ova utakmica ima posebnu draž, pogotovo što su oba kluba promenile sastave u odnosu na prošlu sezonu. Zvezda ima dosta mladih igrača, a sa dovođenjem trojice stranaca zaokružili su ekipu i dobili na iskustvu – objasnio je on.

Trener Partizana kazao je i da neće na poseban način spremati za derbi trojicu igrača koji nisu iz Evrope – Nejtana Džavaija, Džejmsa Gista i Olivera Lafajeta.

-Nema razloga da bilo kom igraču posebno objašnjavam. Ni Jaka Klobučar nikada do sada nije bio učesnik derbija. Imamo mi u ekipi nekoliko igrača koji su do sada odigrali dosta večitih derbija – naveo je on.

Povezana vest:  Pešić hteo i ranije da dovede Bojana Popovića

Partizan je branilac titule u Jadranskoj ligi, ali je ove sezone doživeo četiri poraza u prvih sedam utakmica.

-Derbi je utakmica koja može da obeleži sezonu, to je meč koji se igra sa posebnom energijom. Zvezda ima kvalitetnu ekipu, što je pokazala u poslednjem kolu pobedom nad Cibonom – izjavio je kapiten Partizana Petar Božić.

Crno-beli su u poslednje dve godine izgubili oba derbija koja su se igrala na početku sezone, ali je nakon toga uglavnom dominirao u okršajima sa „večitim“ rivalom.

Povezana vest:  PRIPREME ZVEZDE NA ZLATIBORU, Vrućine ne smanjuju intezitet treninga

-To je dokaz da u derbiju nema favorita. Ipak, ne gledamo u prošlost, ovo je nova sezona i novi početak. Ova utakmica biće rezultatski veoma važna za nas, jer smo sa četiri dosadašnja poraza već ‘ispucali’ svoju kvotu neuspeha u Jadranskoj ligi – zaključio je Božić.

Partizan i Crvena zvezda do sada su odigrali 206 utakmica, crno-beli su slavili 111 puta, crveno-beli 85 puta, a pet mečeva završeno je nerešenim rezultatom. Utakmica osmog kola Jadranske lige Partizan-Crvena zvezda igra se u nedelju u 17 sati u hali Pionir.

PHOTO: ataimages.rs