lopta_u_kosuAndro Knego podneo ostavku

 

Proslavljeni hrvatski košarkaš i bivši reprezentativac Jugoslavije Andro Knego podneo je danas neopozivu ostavku na mesto direktora zagrebačke Cibone.

U obrazloženju odluke Knego je naveo da ostavku podnosi na izričit zahtev gradnočalnika Zagreba Milana Bamdića, koji je jasno stavio do znanja da će pomoći Ciboni tek kada odu sadašnji ljudi u upravi.

Povezana vest:  NBA LIGA, Džejms, Vejd i Boš treniraju u vojnoj bazi

Spor na relaciji klub – grad nastao je zbog namere Bandića da uzme poslovni prostor Cibone, na šta Knego nije želeo da pristane.

-Ne želim da gradu predam 3.500 kvadrata poslovnog prostora u zamenu za dug od 23 miliona kuna, jer je sama banka prilikom davanja kredita procenila vrednost nekretnina na 50 miliona. Takvom odlukom oštetio bih klub za najmanje 27 miliona kuna, a kao odgovornom licu sledila bi mi krivična prijava – naveo je Knego.

Povezana vest:  Međusobni sukob navijača Partizana u Pioniru

Član zlatne olimpijske ekipe uiz Moskve 1980, dodao je da nije pristao ni na pritisak Bandića da proglasi programirani sečaj.

-To nisam uradio iz dva razloga. Pre svega nisu postojali uslovi za stečaj, jer dugovi nisu premašili realnu imovinu kluba, a takvim potezom Cibona bi automatski izgubila pravo igranja u Evroligi – naveo je Knego.

Povezana vest:  NBA VESTI, Džejms bolji od Brajanta

Zagrebački mediji pretpostavljaju da će nakon odlaska Knega Cibona ipak pristati na svojevrsnu ucenu i prepustiti poslovni prostor gradu, kako klub ne bi bio ugašen.