Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević objavio je danas spisak kandidata za četvrti „prozor“ kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. Pozvano je svih pet igrača iz NBA lige Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica (Sakramento), Miloš Teodosić i Boban Marjanović (Los Andjeles Klipers) i Nikola Jokić (Denver).

Na spisku su igrači iz domaćih klubova: Nikola Jovanović, Ognjen Dobrić, Aleksa Radanov (Crvena zvezda) i Djordje Gagić (Partizan).

Povezana vest:  Vujošević: Nova sezona - kao video-igra

Tu su još Nemanja Nedović (Milano), Dragan Milosavljević (Malaga), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Stefan Jović i Vladimir Lučić (Bajern), Stevan Jelovac (Bamberg), Ognjen Kuzmić (Real Madrid), Stefan Birčević (Banvit), Marko Simonović (Zenit), Miroslav Raduljica (Djangsu), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Vasilije Micić (Anadolu Efes), Stefan Peno (Alba), Aleksa Avramović (Vareze) i Dejan Todorović (Mursija).

Srpski košarkaši će se okupiti 2. septembra u Beogradu, pred duele sa Grčkom i Estonijom. Utakmica protiv Grčke igraće se 13. septembra u Iraklionu, a sa Estonijom tri dana kasnije u Beogradu.

Povezana vest:  TURNIR U ĆISETERINU, DO 18, Nova pobeda Orlova