euroleague_basketball_logoEVROLIGA

CSKA se bori za poslednju šansu

 

Košarkaški moskovskog CSKA, koji su poslednjih godina bili neizostavni učesnici završnog turnira Evrolige, pokušaće sutra u Milanu da uhvate „poslednji voz“ za plasman u drugi krug takmičenja, a njihov susret da domaćim Armanijem najzanimljivija je utakmica šestog kola elitnog takmičenja.

„Armejci“ su nakon prvih pet kola zabeležili samo jedan trijumf, a u slučaju da izgube i u Milanu ostaće prikovani za dno tabele D grupe sa samo teoretskim šansama da prebrode prvi krug.

U pauzi između dva evroligaška kola trener Duško Vujošević je podneo ostavku na mesto selektora Crne Gore i sada je apsolutno posvećen klupskim obavezama. Moskovljani su u prvom kolu deklasirani od kluba iz Milana na domaćem terenu, pa ih sutra ne očekuje nimalo lak zadatak.

Povezana vest:  Kupite kartu kod Luke, Markusa, Bobija i Maika

U A grupi, u kojoj se nalazi i šampion Srbije Partizan, poljski Prokom mogao bi da učini uslugu „crno- belima“ i zabeleži prvi trijumf u sezoni. Poljaci su prošle sezone bili učesnici četvrtifnala i odigrali pristojno okršaje sa favorizovanim Olimpijakosom, ali je uprkos velikim ulaganjima u tim sada načinjen korak u nazad.

U slučaju da Prokom pobedi tim ruskog Himkija, to će mnogo značiti Partizanu koji je već prebrodio gostovanje u Gdinji, pa će se klub iz Podmoskovlja naći u velikim problemima jer je jedini izgubio bodove od autsajdera.

Povezana vest:  Zvezda sigurna pred derbi sa Partizanom

Lijetuvos Ritas se pojačao dovođenjem izvanrednog plejmejkera Šarunasa Jasikevičijusa, a pomoć iskusnog asa biće litvanskom predstavniku najpotrebnija sutra jer u Viljnus stiže turski Fenerbahče koji na veoma visokom nivou igra Evroligu i za sada ima samo jedan poraz.

U istoj, C grupi francuski Šole će pokušati da ostvari još jednu pobedu kojom bi se sasvim približio plasmanu u Top 16. Francuzi, o kojim je javnost veoma malo znala, na polovini trke imaju skor od tri pobede i dva poraza, pa se čini da za njih istorijski uspeh i nije tako daleko.

Povezana vest:  Zvezda: Enis otišao, stigli Čović i Radanov

Rival u okršaju za četvrtu uzastopnu pobedu je italijanski Montepaski, koji je u prošlom kolu lako izašao na kraj sa braniocem trofeja španskom Barselonom.