Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić rekao je danas da njegova ekipa mora da bude koncentrisana tokom cele utakmice sa Monakom jer će biti problema ako bude opuštanja.

„Moramo da imamo 40 minuta koncentracije i da kontrolišemo ritam i protivnika, Evrokup je ove sezone vrlo kvalitetan, svi su jaki, ako se malo opustimo imaćemo problema, važno je da smo već zaboravili Budućnost i spremamo se za Monako“, rekao je Tomić za sajt kluba.

Povezana vest:  NBA VESTI, Boston porazom prepustio "jedinicu" Miamiju

Zvezda će u sredu gostovati Monaku u drugom kolu Evrokupa.

„Nema puno vremena, već smo se okrenuli narednom protivniku, ekipi Monaka. Imaju dve pobede i dve izgubljene utakmice u francuskoj ligi, i vredan brejk u Evrokupu. Sigurno se radi o ekipi koja je vrlo nepredvidiva, igra puno u tranziciji, insistira na jedan na jedan, puno kontranapada, igra na polovini terena. Suština je da igraju jednostavno, znaju šta hoće i kako da koriste igrače koje imaju“, kazao je Tomić.

Povezana vest:  Dragićević: Ostaje žal za plasmanom u finale

Trener crveno-belih će moći da računa na Džoa Reglanda, za koga je rekao da je mnogo bolje i da će biti spreman.

Košarkaš Zvezde Filip Čović rekao je da je ekipa već zaboravila dobru utakmicu protiv Budućnosti.

„Nemamo puno vremena, ali ćemo se spremiti dobro jer imamo sve potrebne informacije o ekipi Monaka. Ono što dobro znamo je Derik Nidam koga znamo sa parketa ABA lige u dresu Mornara, izvanredan igrač, igrač tempa, nepredvidiv, može da šutne iz svake pozicije i udaljenosti, i biće vrlo važno zaustaviti ga u tranziciji“, rekao je Čović.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Rezultati današnjih utakmica 23. kola i tabela

Utakmica se igra u sredu od 19.45.