Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras Igokeu u Beogradu sa 96:75, u četvrtom kolu ABA lige.

Zvezda ima sve četiri pobede i zajedno sa Megom je na vrhu tabele regionalnog takmičenja.

Posle samo četiri minuta igre u prvoj deonici, košarkaši Crvene zvezde došli su do prednosti od osam poena.

Kapiten crveno-belih Branko Lazić vezao dve je trojke, da bi s iste pozicije precizan bio i Bili Beron. Uzvratili su gosti preko Darka Talića i Save Lešića i smanjili na pet poena zaostatka, ali je ponovo bio precizan Beron s distance i vratio Zvezdi plus osam.

Povezana vest:  Durent od leta prelazi Golden Stejt?

Do kraja prvog dela igre uspela je Igokea poenima Aljoše Jankovića i Tomislava Zubčića da pridje na samo dva poena razlike.

Robert Rikić bio je precizan pod košem i doneo rezultatsko izjednačenje na samom startu druge četvrtine, ali je Zvezda preciznim šutevima s distance ponovo vratila prednost. Nastavio je Rikić da poentira s polu-distance, ali su crveno-beli uspevali da održe konstantnu prednost preko Majkla Odža i Alekse Radanova.

Tri minuta do kraja druge deonice beogradski tim došao je i do maksimalne prednosti od 11 poena, kada je sa linije penala bio precizan Džo Regland, da bi pred pauzu ona iznosila osam poena.

Povezana vest:  Basket "3 na 3": Ekipa Orion Menjačnice šampion Srbije

Pogotkom o tablu Reglanda i novom trojkom Berona, Zvezda je stigla do 13 poena prednosti, a njihovu seriju na kratko je prekinuo Domen Lorbek.

Pogadjala je Zvezda sa svih pozicija, a Mohamed Faje je zakucavanjem na asistenciju Filipa Čovića doneo i plus 15. Već u sledećem napadu Radanov je pogodio za prednost od 18 poena, da bi do kraja deonice Odžo povećao na 20 poena razlike.

Povezana vest:  Košarkaši Crvene zvezde krenuli sa treninzima

Na početku poslednjeg perioda igre Igokea je uspela da smanji zaostatak preko Lešića, ali je usledio novu zakucavanje crveno-belih, te je Boriša Simanić ponovo vratio maksimalnu prednost Zvezdi. Na poene Lorbeka i Zubčića uzvratio je Dušan Ristić poenima s polu-distance, a Simanić je novim poenom ponovo vratio razliku na 20 poena.

Zvezda će u sledećem kolu gostovati FMP-u, dok će Igokea dočekati Krku.