Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da su njegovi igrači meč protiv Cibone počeli kao pijani i istakao da tako ne smeju da igraju protiv jačih ekipa.

„Ako mi mislimo da igramo ovako protiv Budućnosti i Zvezde… Mladi smo, ali moramo da naučimo da ne možemo ovako da otvorimo utakmicu. Počeli smo kao pijani. Malo je rano da u sedam popodne budemo pijani. Bilo je dobrih trenutaka, ali ako ovako mislimo protiv jačih ekipa, onda mi je žao navijača i igrača“, rekao je Trinkijeri novinarima u Beogradu.

Povezana vest:  EVROLIGA, Barselona očekivano povela protiv Galatasaraja

Košarkaši Partizana pobedili su Cibonu sa 86:67 u derbiju sedmog kola ABA lige.

Crno-belima je ovo treća uzastopna pobeda otkako je Trijkijeri seo na klupu tog kluba.

„Nisam srećan, iskreno. Igračima jesam rekao bravo, ali moramo da budemo realni… Mene plaćaju da igrači budu bolji. Svaki dan“, rekao je Trinkijeri.

Trener Partizana je naveo da je lako igrati u atmosferi kakva je u dvorani „Aleksandar Nikolić“, ali je istakao i da njegova ekipa mora bolje.

Povezana vest:  Sutra na Malom Kalemegdanu humanitarni turnir u basketu

„Mislio sam posle Trenta – to je to. Kad ono – još bolje. Lako je igrati s energijom u ovakvoj hali, a mi smo uvek u stanju da zabrljamo. Ovo nije juniorski turnir. Moramo brzo da shvatimo šta je ozbiljna, profesionalna košarka… Dobili smo 20 razlike, ali to nije dosta, jer postoji način na koji ekipa mora da izadje na teren. Prvi zahtev je bio da kopamo, a sad moramo dalje, da igramo bolju košarku i u odbrani i u napadu“, rekao je Tinkijeri.

Povezana vest:  Džikić: Idemo kompletni u Čačak u goste motivisanom timu

Upiran šta se dešava sa Entonijem Braunom, on je odgovorio kratko: „Sedeo je na klupi, odlukom trenera“.

Onda je usledilo pitanje – a sa kapitenom Novicom Veličkovićem?

„Imamo dogovor. Rekao sam mu da proba da se vrati u najbolju fizičku formu, da radi svaki dan, a kad bude spreman, vratiće se. On je imao dosta fizičkih problema. Nama je potreban jedan iskusan igrač, ali sam zadovoljan kako trenira i kako, kao kapiten, pomaže ekipi“, rekao je Tinkijeri.