lopta_u_kosuSlovenija nema para za EP, vlada očekuje nižu cenu

 

Vlada Slovenije na današnjoj sednici nije odobrila nacionalnom košarkaškom savezu šest i po miliona evra neophodnih za organizaciju prvenstva Evrope za košarkaše 2013. godine.

Kako je objavila slovenačka agencija STA, vlada je potvrdila odluku iz avgusta ove godine da u tu svrhu može da izdvoji 1.160.200 evra.

Povezana vest:  NBA rezultati, petak 15. januar

Da bi ostao u konkurenciji za organizaciju šampionata Evrope, Košarkaški savez Slovenije mora da uplati u kasu FIBA Evrope šest i po miliona evra.

Nakon današnje odluke slovenačke vlade, sigurno će uslediti pregovori Slovenaca i čelnika FIBA Evrope, jer je Slovenija jedini kandidat za organizaciju tog prvensva.

Iz trke su prethodno iz finansijskih razloga ispali najpre Hrvatska, pa potom i Italija, pa je očigledno da FIBA Evrope sada plaća ceh nepromišljenoj odluci da broj učesnika prvenstva Evrope poveća na 24.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJA, Rezultati 12. kola i tabela

Odluku o organizatoru EURO 2013 FIBA Evropa trebalo bi da donese 5. decembra, ali je sada moguće taj rok neće biti ispoštovan.

Prvenstvo Evrope 2011. godine, koje će predstavljati i kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu, biće održano u Litvaniji.