Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u gostima od Andore sa 91:80 (20:25, 27:21, 15:25, 18:20) u osmom kolu Grupe A Evrokupa.

Andoru je do pobede predvodio Endrju Albisi sa 19 poena, dok je tri manje ubacio David Jelinek.

U ekipi Zvezde istakao se Džo Regland sa 20 poena, a 14 je ubacio Bili Beron.

Povezana vest:  Katić: Spremamo se za početak plej-ofa

Crveno-beli su treći na tabeli Grupe A Evrokupa sa po četiri pobede i poraza, dok je Andora druga sa pet trijumfa iz osam utakmica.

Nakon rezultatske „klackalice“ u uvodnim minutima utakmice, Andora je boljom organizacijom napada, ali vrlo lošom odbranom crveno-belih polako počela da stiče prednost.

Zvezda je u drugoj četvrtini igrala delimično bolje, postepeno je smanjivala stečenu prednost rivala, da bi serijom 7:2 u finišu poluvremena došla do preokreta i s prednošću od 47:46 otišla na odmor.

Povezana vest:  CIRBES: NAVIJAČI ZVEZDE – TO MALO KO IMA U EVROPI

Situacija se u potpunosti promenila u drugom poluvremenu. Crveno-beli su održavali egal tokom pet minuta igre, medjutim, usledio je pad u organizaciji napada, što je rival iskoristio i serijom 11:2 u finišu treće deonice praktično prelomio meč.

U poslednjoj deonici tim Milana Tomića uspeo je u par navrata da pridje na pet poena zaostatka, ali novim greškama u bezidejnim napadima dopustili su rivalu da se odlepi i dodje do pobede, a ujedno i upišu treći uzastopni poraz u Evrokupu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Majamija, Njujorka i LA Klipersa