Los Andjeles Klipersi pobedili su noćas na gostovanju Sakramento sa 133:121 i ostvarili devetu pobedu u poslednjih 10 utakmica u NBA ligi.

Kliperse je predvodio Tobajas Heris sa 28 poena, šest skokova i četiri asistencije. Montrel Harel postigao je 24 poena uz šest skokova, dok su Danilo Galinari i Ejveri Bredli dodali po 16 poena. Srpski košarkaš Miloš Teodosić igrao je nepunih šest minuta, nije se upisao medju strelce, a imao je tri asistencije i jednu ukradenu loptu. Centar Boban Marjanović nije igrao.

Povezana vest:  EVROLIGA, Jovanović: Hrabrom i agresivnom igrom do pobede

Najbolji u ekipi Sakramenta bio je srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović sa 26 poena, šest asistencija i četiri skoka, što je njegov rekord karijere u NBA ligi. Nemanja Bjelica je postigao 11 poena uz pet skokova.

Košarkaši Toronta pobedili su Golden Stejt sa 131:128 posle produžetka. Šestorica igrača postigli su dvocifreni broj poena za pobednički tim, a najefikasniji je bio Kavaj Leonard sa 37 poena i osam skokova. Paskal Sijakam postigao je 26, Serž Ibaka 20, a Kajl Lori 10 poena, 12 skokova i osam asistencija.

Povezana vest:  Čović:Pravi trenutak za sastanak sa čelnicima Partizana

Reptorsi su tako prekinuli niz od osam poraza u duelima sa Golden Stejtom.

U ekipi aktuelnog šampiona najbolji je bio Kevin Durent sa 51 poenom, 11 skokova i šest asistencija. Klej Tompson dodao je 23 poena, a Jonas Jerebko 20, od kojih 16 u četvrtoj četvrtini i produžetku. To je bio prvi poraz Golden Stejta od Toronta od marta 2014. godine.

Povezana vest:  NBA VESTI, Petorica igrača Detroita bojkotovala trening protestirajući protiv trenera Kustera

Los Andjeles Lejkersi pobedili su Indijanu sa 104:96, a predvodio ih je Lebron Džejms sa 38 poena, devet skokova, sedam asistencija i dve ukradene lopte. Brendon Ingram dodao je 14, a Džoš Hartnet 13 poena za Lejkerse, koji su ostvarili 10. pobedu u poslednjih 14 utakmica.

U ekipi Indijane najefikasniji je bio Domantas Sabonis sa 20 poena i 15 skokova, a Bojan Bogdanović postigao je 14.