Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović rekao je danas da će Evropsko prvenstvo za žene biti odlična prilika da se pokaže tradicionalno gostoprimstvo i najavio je borbu za „sportski uspeh“.

„Evropsko prvenstvo će biti prilika da pokažemo naše tradicionalno gostoprimstvo, ali i da se borimo za sportski uspeh. Nadamo se da ćemo se radovati novim uspesima. Svim učesnicima garantujemo da će biti nezaboravno i želim im sreću“, rekao je Danilović na otvaranju ceremonije žreba u Beogradu.

Povezana vest:  KK Partizan osudio postupak Sergeja Trifunovića

Srbija će 2019. godine zajedno sa Letonijom organizovati Evropsko prvenstvo za košarkašice.

Danilović je naveo da ženska košarka ima veliku ulogu u razvoju srpske košarke i da su muškarci i žene „rame uz rame“ postizali uspehe velikih razmera.

Prvi čovek Košarkaškog saveza Letonije je rekao da će šampionat biti jedan od najvećih dogadjaja 2019. godine.

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić rekao je da je 2018. godina bila za ponos.

„U godini koja se završava moramo i možemo da budemo veoma ponosni. Ovo je godina sportskog ponosa, ali i rekorda. Organizovali smo četiri šampionata Evrope i pomerili granice. Organizovali smo i fajnal-for Evrolige. Sa sigurnošću možemo da kažemo da će Srbija biti sjajan domaćin“, rekao je Udovičić.

Povezana vest:  Radonjić: Zasluženo smo u finalu, čestitke Mega Vizuri

Udovičić je naveo da se nada da će što veći broj devojčica posle samog takmičenja želeti da trenira košarku i sa ponosom predstavlja svoju zemlju.

Po njegovim rečima, istorijski rezultat ženske i muške selekcije na prethodnim Olimpijskim igrama može da se ponovi.

Ceremoniji žreba u Beogradu prisustvovali su, izmedju ostalih, prvi čovek Fiba Evrope Turgaj Demirel i izvršni direktor Kamil Novak.

Povezana vest:  Rusija u finalu Trofeja Beograda

„Srbija i Letonija su dve federacije koje imaju značajno iskustvo kada je reč o organizaciji dogadjaja i to nam garantuje da ćemo imati nesmetane dogadjaja, a i pune tribine“, rekao je Novak.

Evropsko prvenstvo za košarkašice održaće se od 27. juna do 7. jula u Srbiji i Letoniji.

Utakmice će se igrati u Beogradu, Nišu, Zrenjaninu i Rigi.