Košarkaš Crvene zvezde Branko Lazić rekao je danas da je utakmica iz Zagreba protiv Cibone recept kako crveno-beli treba da igraju u narednim mečevima.

„Odigrali smo dobru odbranu u Zagrebu i to je recept kako u narednim mečevima koji nas očekuju“, rekao je Lazić za sajt kluba.

Košarkaši Zvezde vratili su se danas iz Zagreba gde su stigli do nove, 12. pobede u ABA ligi. Crveno-beli su slavili protiv Cibone sa 76:54.

Povezana vest:  Vujošević: Tražimo od države ravnopravan tretman

„Zaslužena i ubedljiva pobeda, ali smo veliki posao odradili već s pripremom utakmice. Kasnije smo sve sproveli u delo na terenu, gde smo insistirali na stvarima koje nam donose prednost i uspeli da neutrališemo njihove šutere i igrače koji insistiraju na brzoj igri“, rekao je Lazić.

Zvezdi sada sledi rad u Beogradu, do utakmice 13. kola koju crveno-beli igraju u nedelju protiv Budućnosti.

Povezana vest:  NLB LIGA, Partizan u Zagrebu na završnom turniru

„Imamo sada dovoljno vremena koje provodimo u Beogradu da treniramo, saniramo manje povrede, osvežimo se, jer nas čekaju nove utakmice i druga faza Evrokupa“, naveo je Lazić.

Nemanja Nenadić složio se sa Lazićem da je njegova ekipa odigrala dobar meč u Zagrebu i da je na terenu sprovela sve na šta im je stručni štab ukazao.

„Trener i stručni štab su nam do tančina ukazali na sve što smo mogli da očekujemo od dobre ekipe koja je bila i u dobroj seriji i dobrom momentu nakon pobede prošlog vikenda. Uspeli smo sve to dobro da sprovedemo na terenu, zaustavili smo im najjače oružje, šut za tri poena i tranziciju. Generalno, znali smo šta nas očekuje i spremno smo dočekali meč“, rekao je on.

Povezana vest:  AKROPOLIS KUP, Srbija pobedila Sloveniju u završnici utakmice