Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić rekao je danas da je Krka vrlo nezgodna ekipa na svom terenu i istakao da crveno-beli moraju da budu na visokom nivou ako žele pobedu u Novom Mestu.

„Utakmica sa Limožom je već arhivirana, okrećemo se prvoj narednoj, a to je Krka. Nezgodna, kompaktna ekipa, koja je vrlo neugodna u svojoj dvorani. Pobedjivali su do sada u svojoj dvorani sve ekipe koje su pretendenti na visok plasman – Budućnost, Megu, Partizan, Mornar. I taj podatak govori da imaju kvalitet i da moramo da budemo na visokom nivou ako želimo da dobijemo ovu utakmicu“, rekao je Tomić, objavljeno je na sajtu kluba.

Povezana vest:  Džikić: Pobedili smo dobar tim u teškoj utakmici

Košarkaši Zvezde pobedili su sinoć u Beogradu ekipu Limoža u Evrokupu, a već danas putuju u Novo Mesto gde ih očekuje meč 14. kola ABA lige sa Krkom.

Crveno-beli sutra od 18.00 otvaraju novo kolo regionalnog takmičenja pošto ih već u utorak čeka težak meč protiv Unikahe u Malagi.

„Imamo problema s rovitim igračima, Fajeom, Radanovim i Dobrićem koji je bio pod virusom… Svi su počeli da treniraju, ali nisu još maksimalno spremni“, naveo je Tomić.

Povezana vest:  EVROLIGA, Panatinaikos eliminisao šampiona

I Filip Čović je istakao da je Krka ekipa koja igra jako dobro na svom terenu.

„Moramo da odigramo maksimalno, koncentrisano, jer nas očekuje tim koji je sve pobede do sada beležio protiv ekipa koje su vrlo kvalitetne i na papiru su bili autsajderi u tim utakmicama. Nemamo puno vremena nakon dve teške utakmice u prethodna tri dana, ali naše je da damo sve od sebe i u Novom Mestu“, rekao je Čović.

Povezana vest:  FAJNAL FOR, PARIZ, Papalukas: Oba tima su zaslužila pobedu

Zvezda se odmah nakon utakmice u dvorani „Leon Štukelj“ autobusom vraća za Beograd, a već u ponedeljak putuje za Malagu.